Waar ik altijd veel succes mee heb is dit volgende recept;
Neem wel een stevige peer het best een Conference.
-3 peren + 3 perziken (of nectarines, die hoef je niet te schillen),
150 gr. tarwebloem,
125 gr. roomboter,
100 gr. hazelnoten,
80 gr. rietsuiker,
50 gr. havermoutvlokken,
sap v. 1 citroen,
5 eetl. calvados (optioneel, maar wél lekker)
1 z. vanillesuiker,
2 eetl. maizena,
wat kaneel/suiker.
Hak de hazelnootjes fijn in de blender/keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol ze fijn met een deegroller op glazen fles. Er mogen best kleine stukjes inzitten.
Schil de vruchten en verwijder de pit/klokkenhuis en snij in partjes. Besprenkelmet citroensap.
Meng de hazelnootjes met de bloem, havermoutvlokken,
suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Snijd de koude boter in blokjes en doe ze erbij. Voeg nog 2 lepels water toe en kneed alles snel, met koude handen, goed door.
Maak er een bal van, verpak in huishoudfolie en leg ½ uurtje in de koelkast.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en beboter een bakvorm. Bekleed deze met het deeg. Het geeft niet als die in stukken breekt, duw gewoon goed tegen elkaar in de vorm. Zeef er de maizena over.
Schik de vruchtenpartejs en dakpansgewijs in en strooi er
de suiker/kaneel over.
Bak ca. 40 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Heb je toevallig calvados in huis? Verwarm het in een pannetje en flambeer de taart als ze nog heet is.
Hij is ook warm erg lekker, samen met een bolletje roomijs
op het bordje. (^-^)