Wat voor een vet moet je in een ovenschotel doen?

Ik ga een ovenschotel met aardappelen maken, broccoli en gehakt. Wat voor een vet moet je hier in doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewone bakboter.

Je kunt boter gebruiken, maar zelf heb ik goede ervaringen met olie.

Ik spuit er een beetje vloeibare bak/braadboter in en wrijf het uit met een stukje keukenpapier. Je moet echter niets, je kunt ook gewoon olie nemen, een dun laagje is voldoende. Mocht je alleen een pakje margarine hebben, dan kan je hiervan ook een klein stukje afnemen en met een keukenpapiertje de vorm invetten.

Je kunt het vet van uitgebakken spekjes gebruiken. Dat gebruik ik heel veel, want het vet van uitgebakken spekjes vries ik altijd in, en je hebt altijd vet wat je kunt gebruiken voor elk gerecht, zoals een ovenschotel. Maar je kunt ook roomboter hiervoor gebruiken.

Ik gebruik een bakspray van Baukje. Te koop bij de supermarkt.

Extra vierge olijfolie.Probeer het! Toegevoegd na 6 uur: Olie wordt ook hierboven genoemd maar niet elke olie is het zelfde.Olijfolie heeft een andere smaak als bijv zonnebloemolie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100