Ik spuit er een beetje vloeibare bak/braadboter in en wrijf het uit met een stukje keukenpapier.
Je moet echter niets, je kunt ook gewoon olie nemen, een dun laagje is voldoende.
Mocht je alleen een pakje margarine hebben, dan kan je hiervan ook een klein stukje afnemen en met een keukenpapiertje de vorm invetten.
?? Volgens mij bestaat er maar één soort boter en die wordt toch echt door de koe gemaakt.
11 July 2012 13:20
Je hebt tegenwoordig bak/braadboter en dat is zelfs een roomboterproduct met een toevoeging als caroteen. Kijk maar eens op deze link; http://passie.horeca.nl/pdf/5475/De_soorten_boter Er zijn bak/braadproducten met boteraroma, maar er zijn steeds meer producten om roomboter ook bij het braden te kunnen gebruiken zonder dat het snel verbrand. Veel mensen willen toch de smaak en ik vind dat niet verwonderlijk. De bak/braadboter van Campina is dan wel niet vloeibaar, maar hard en dit is roomboter waaruit het vocht zelfs is weggehaald. Dit is een heerlijke boter waarin je goed vlees/aardappeltjes enz. kunt bakken en die echt niet spattert. Ik gebruik hem heel vaak. ;)
Je kunt het vet van uitgebakken spekjes gebruiken.
Dat gebruik ik heel veel, want het vet van uitgebakken spekjes vries ik altijd in, en je hebt altijd vet wat je kunt gebruiken voor elk gerecht, zoals een ovenschotel.
Maar je kunt ook roomboter hiervoor gebruiken.
Extra vierge olijfolie.Probeer het!
Toegevoegd na 6 uur:
Olie wordt ook hierboven genoemd maar niet elke olie is het zelfde.Olijfolie heeft een andere smaak als bijv zonnebloemolie.
fout,extra vierge mag je niet in bakken,is speciaal voor dressings.
11 July 2012 11:40
Nee hoor,olijfolie is juist de beste olie om in te bakken en het meest hittebestendig.de andere oliesoorten vervuilen zich sneller,en is ongezond.Een ander oliesoort die goed is om in te bakken is pindaolie.
11 July 2012 13:18
hobbykok@ Je mag rustig bakken in de eerste persing olijfolie (extra vierge) maar het wordt nooit gedaan omdat de olie een uitgesproken aroma/smaak heeft en veel te duur is om in grotere hoeveelheden in te bakken. Er moet zuinig mee worden omgesprongen. Vanwege de fijne smaak kun je hem dus het best koud gebruiken, als dressing bijv. Het is jammer om de extra vierge te nemen om te verhitten, omdat de smaak bij langdurige verhitting verloren gaat.
In Italie wordt vooral olijfolie gebruikt omdat het uitstekend is voor pastasauzen en ovenschotels.Uit nieuwsgierigheid heb ik het opgezocht op de nederlandse wikipedia na de eerste reactie,en onder toepassingen van olijfolie staat o.a bakolie.Als je hier in Italie zou koken met andere olie krijg je kritiek!je kan ook gewone olijfolie gebruiken,
11 July 2012 15:30
!) olijfolie is altijd goed en gezond !) extra vierge is te duur om in te bakken en voor de fijne smaak wordt deze eerder "koud" gebruikt !) "gewone" olijfolie wordt gebruikt om te bakken !) zonnebloemolie is ook prima om te gebruiken/in te bakken (informatie diëtiste).