Kan ik met oude champagne (tht: 2013) en bier (tht: 2015)nog koken?

Ik was de voorraadkast aan het uitmesten en kwam deze nog in cadeauverpakkingen nog tegen en ben eigenlijk wel een beetje tegen verkwisting...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan, maar je moet van te voren wel even de smaak testen. Het enige wat echt door kan gaan in de fles is gisten en/of verzuren. Bij vergisten wordt de vloeistof troebel, bij verzuren (en die kans is erg klein) gaat het naar azijn smaken. Als het niet muf, zuur of vies ruikt en smaakt kan je vooral oud bier gebruiken om vlees te stoven. Sukadelapjes of runderriblappen gestoofd met laurierblad, beetje kruidnagel en jeneverbessen in bier zijn bijzonder lekker. Champagne kun je inkoken tot een veel kleiner volume en daar dan lekkere vis in pocheren. Beetje roomboter erbij en wat peterselie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100