Je kan zonder probleem rijstepap maken.
Je hoeft alleen maar door te koken, en je normale receptuur te volgen, dan krijg je vanzelf rijstepap.
Maar dat hoeft niet. Je kan de rijst ook als 'normale' rijst gebruiken. Het wordt nog lekkerder!
De rijst die je over hebt kan je tot 3 dagen in je koelkast bewaren, en dan opnieuw opwarmen. In de magnetron wordt niet echt lekker: veel te zacht en papperig.
Veel beter kan je de rijst bakken. Neem hiervoor een brede pan of liever nog een wok, en doe flink wat olie erin. Gebruik een olie die je zelf lekker vindt, maar eentje die tegen hoe temperaturen kan (arachideolie, olijfolie, maïskiemolie...)
Bak de rijst op een hoge vuur onder constant roeren, en zorgt dat de korrels los blijven en niet aanbakken.
Aan deze basis receptuur kan je alles toevoegen: kleine stukjes omelet, stukjes ham, erwtjes, gebakken paprika of ui... the sky is the limit!
Als de rijst al warm is, voeg ik altijd een flinke scheut sojasaus en roer alles nog een keer goed om.
Ideaal om als bijgerecht te gebruiken met vlees of vis, of hoe je dat zelf lekker vindt.
Eet smakelijk!