Wanneer kun je een maaltijd gebaseerd op rijst "nasi" noemen?

Nasi is een erg bekend gerecht, de vraag is wat heeft de rijst in nasi nodig om zich `Nasi`te mogen noemen... zijn er net als bij rijsttafel ook bijgerechten? warme koude of wat? wat voor groenten gaan er bij ? vlees?

Kortom wat heb je nodig om lekkere gele of witte rijst nasi te kunnen noemen?

Er zijn ook meerdere mogelijkheden, Indische [Indonesische], Indase, Hindostaanse en nog Javaanse, en misschien nog meer mogelijkheden uit Suriname ;-)) en allemaal met saté? en seroendeng?

Toegevoegd na 11 uur:
Mensen nemen het te letterlijk, maar ook niet letterlijk genoeg ;)
Ik vraag "Wat is nasi" "wat moet daar in" om "nasi" genoemd te worden...
Als we hier allemaal hetzelfde waren, zou er maar één antwoord mogelijk zijn... echter we zijn allemaal verschillend met een moeder in de keuken die ons nasi leerde eten, of in een restaurant. Inmiddels doen we het zelf en dan komt de vraag: wat doe je er in, wat is nodig om het "nasi" te noemen?
Oh ja, ik bedoel natuurlijk hier in Nederland, niet in China, Indonesië, Afrika, of waar dan ook, nee hier in Nederland, hoe doen wij dit hier?

Toegevoegd na 6 dagen:
Bedankt voor jullie antwoorden en reacties!
Zoals verwacht gevarieerd en daarom mij niet mogelijk "een beste" te kiezen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Behalve rijst heb je niets nodig. Nasi betekent gewoon rijst. Nasi Goreng is bijvoorbeeld gebakken rijst (met ingrediënten naar keuze). Nasi kuning is gele rijst, nasi lontong is rijst in blokjes, etc.

hallo jodokus52 ik denk dat men van nasi spreekt als de rijst gebakken is al dan niet met kruiden . witte rijst is toch geen nasi? Toegevoegd na 4 minuten: Wat je verder nodig hebt is nasivlees, konimex kruiden( maar er zijn nog tal van merken die te gebruiken zijn) sommigen doen er taugé bij maar die moet dezelfde dag opgemaakt worden sambal hoort erbij dat maken wij van lever en niertjes (dus kippemaagje) met wat trassie en ui en knoflook en peper) theelepel suiker kroepoek ernaast maakt het af.

Nasi=rijst, net als Naan=brood. Als je een gerecht hebt met rijst dan zou je het nasi kunnen noemen. De 'Hollandse Nasi' bestaat over het algemeen uit rijst met een kruidenmix en groentemix in combinatie met een gebakken ei, eventueel ham of ander vlees. Je doet veel Holanders een plezier door er saté bij te serveren, al dan niet met saté-saus. (Saté is dan weer wel gebonden aan 'eisen': drie of meer stukjes geroosterd vlees op een spiesje).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sat%C3%A9

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100