hoe maak je Surinaamse puntjes ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

250 gram tarwebloem (voor 4 tot 5 puntjes) bakmeel (type 550 indien verkrijgbaar) 1 theelepel zout 11 gram verse (kan ingevroren worden) of 3,5 gram droge gist Tot deeg kneden met 130 ml. lauwwarm water. 15 Minuten laten rijzen in stoomoven, 32 graden 60%. Weer kneden en nog eens 10 minuten in de stoomoven, of in plaats van de stoomoven onder een natte theedoek laten rijzen. Beetje bloem op het aanrecht en deeg plat rollen. In drieën dichtvouwen en weer platrollen. Daarna stevige rol maken, verdelen in vieren of vijven, broodjes vormen. Bovenkant insnijden met scherp mes. Dan 60 minuten op een ingevette bakplaat, eventueel in de stoomoven, laten rijzen. Bak het deeg ca. 20 minuten in voorverwarmde oven, 200 graden 100%. In een gewone oven een bak met heet water erbij plaatsen.

Bronnen:
http://broodbakken.startpagina.nl/prikbord...

Surinaamse Puntjes. Puratos ingrediënten TENOR MOUT KROKANT LYNX (0.15) Alle ingrediënten Tarwebloem 100 % 10.000 g Gist 3 % 300 g Zout 1,8 % 180 g Tenor Mout Krokant 2 % 200 g Lynx 10 % 1.000 g Water 55% 5.500 g Recept Kneding Soepel deeg kneden. Deegtemperatuur 26°C Afwegen 1600 gram per 30 stuks Bolrijs 15 minuten Verdelen/opbollen Vorm Stompe puntjes Drukken Na 30 minuten met kadetten steker Narijs Totale narijs 70 minuten Bakken Met stoom Baktemperatuur 240°C Baktijd 13 minuten Toegevoegd na 43 seconden: http://www.puratos.nl/support_services/recipes/bakery_recipes/list/br0078_surinaamse_puntjes_tenor_lynx.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100