Hoelang duurt het voordat (in best wel) dunne reepjes gesneden hamlappen goed gaar zijn?

Voor bij de tjap tjoy straks heb ik hamlappen in reepjes/plakjes gesneden, niet flinterdun maar ook niet heel dik gelaten, heb het vuur middelmatig aan, niet hee hoog dus...

Weet jij het antwoord?

/2500

Een grote hamlap moet je 10-15 min per kant braden. Kleine stukjes zijn wel in max 5 minuten gaar als je goed blijft doorroeren. Je kunt het gewoon testen door er eentje door te snijden, dan moet die van binnen ook helemaal gaar zijn.

Bronnen:
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=318400

als je de hamlappen al klein gesneden hebt, dan kun je ze beter even in de wok garen. eerst even op hoog vuur en als de reepjes een kleurtje hebben dan om en om op lager vuur, niet weglopen anders is het verbrand, in 10 minuten moet dat wel lukken. een volgende keer is het misschien handiger om de hele hamlap(pen) te bakken en achteraf in reepjes en snijden.

Een aanvulling: Hamlappen zijn de meest malse varkenslappen en komen van de achterham. Dit lekkere stukje vlees is heel snel gaar. Dunne reepje van 1 cm bakt je op hoog vuur in 3 minuten gaar, laat ze daarna nog 3 minuten na garen op laag vuur.

Als je ze niet snel roorbakt maar gewoon bakt op niet te hoog vuur, zijn ze in ca. 10 min. gaar en bruin. Eerst het vlees bruinen in de warme olie (waarin je evtl. de knoflook al in hebt aangefruit) en na enkele minuten eerst de ui, daarna de harde groenten toevoegen en dit zo'n 5 min. mee garen. In totaal ben je dan ong. 10 min. bezig met bakken. Toegevoegd na 1 minuut: corr; 'roorbakt' moet natuurlijk 'roerbakt' zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100