hoe maak ik een lekkere gado gado?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het voordeel van Gado Gado is dat je er diverse soorten groenten voor kan gebruiken. Wel is het belangrijk dat je ze van te voren blancheert. Welke groenten: spitskool, witte kool, bloemkoolroosjes, sperziebonen, wortelen, komkommer, sla, taugé Verder: tahu, tempé, evt. gebakken aardappelblokjes, kroepoek en natuurlijk enkele gekookte eieren als garnering. Zelf maak ik gado gado altijd met lontong, dit zijn zakjes (kleef) rijstdie je bij de toko kan kopen. Nadat het gekookt is dit in blokjes (niet te klein!) snijden Rijst kan natuurlijk ook. De saus 1 pot pindakaas, voorkeur met nootjes 50 gr. santen 3 uitjes 2 teentjes knoflook 2 rode pepers of een theelepel sambal 1 theel. ketoembar 1 theel. djahé (gemberpoeder) 1 citroen 1 blokje gula djawa 2 eetl. ketjap manis water Breng water aan de kook en smelt de santen erin. Doe beetje bij beetje de pindakaas erbij, evt met wat water. Snijd de uien, knoflook en pepers zéér fijn. Kneus ze samen met gula djawa en de ketjap door de pindasaus. Voeg ketoembar en de djahé toe. Breng bijna aan de kook (nog steeds op een zeer laag vuurtje).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100