Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom maak je 'crepes' met 'farine' en pannenkoeken met bloem? En wat is bloem in het Frans?

Toegevoegd na 2 dagen:
crepe-beslag moet een uur rusten en pannenkoekenbeslag niet, dus het kan niet hetzelfde meel zijn.

Toegevoegd na 2 dagen:
Toch?

Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (5)

Ha, die Gast10441;

Bloem is gezeefd meel. 'Farine' wordt vertaald met 'meel', maar kan ook bloem betekenen. Ik denk dat niemand jouw crèpes voor pannenkoeken zal uitschelden als je gewoon bloem gebruikt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
Farine betekent meel. Of dit anders is dan wat wij hier bloem noemen weet ik niet. Bloem in het frans is 'fleur'
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
Moutare is grof gemalen bloem.
Farine is fijne bloem.
Crepes beslag is meer vloeibaar en moet dus fijne bloem gebruikt worden
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
"Farine" is het Franse woord voor meel (bloem)."Crepes" is het Franse woord voor pannenkoeken, ze worden daar alleen dunner gemaakt. Een lepel beslag wordt daar uitgesmeerd op een hete plaat en dan snel gebakken.
Dus bloem is in het Frans;"farine".
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
Op een zak bloem staat ook al vaak; Farine de ble.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing