Benodigdheden (je kunt er ook van afwijken):
500 gram boter
400 gram witte basterdsuiker
10 eieren
2 theelepels citroensap
250 gram bloem
2 theelepel zout
5-6 theelepels anijspoeder
10 theelepels kaneel
2 theelepels nootmuskaat
2 theelepels gemalen kruidnagel
2 theelepels kardemom
1 zakje vanillesuiker
Eieren scheiden, de dooiers met suiker kloppen, het eiwit stijf kloppen. De boter smelten en met de twee eimengsels kloppen. Bloem en zout erbij. Dan verdelen over 2 kommen, in een kom doe je de kruiden erbij, in de andere voeg ik ook vaak kleurstof toe, ziet er leuk uit. Soms ook iets van amaretto of iets dergelijks, net wat je lekker vindt. Dan laagje voor laagje om en om grillen of even bakken in de oven. Bij een goeie oven is een paar minuten genoeg. Heb je een waardeloze combimagnetron zoals ik, dan moet je per laagje zeker 7-8 minuten bakken bij 220 graden. Je moet altijd per laagje even checken of hij goed gaar is, maar ook of hij niet te droog wordt, in het laatste geval even temperatuur omlaag. En opletten dat het bovenste laagje egaal is en niet bobbelt, want daar wordt het niet mooier van.
En het is heel lekker, dus smakelijk eten!
Oja, zorg ervoor dat je het beslag heel goed luchtig mixt, met een goeie mixer, want dat deed ik volgens een vriend altijd fout.