Hoe maak je vloeibare glucose?

Ik wil graag fondant maken volgens dit recept, maar kan nergens in de buurt vloeibare glucose kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het kopen in webshops met bakproducten. Je kunt het echter ook eenvoudig zelf maken met kristalsuiker, water en een pannetje : Roer de gewensten hoeveelheid suiker door koud water, en verwarm de oplossing langzaam al roerend. Even doorkoken (niet laten caramelliseren!) en je hebt vloeibare glucose. Dunne siroop : 30 tot 50 gram suiker op 100 ml water Dikke stroop/pasta : 70 tot 85 gram suiker per 100 ml water Toegevoegd na 1 minuut: Banketbakkerijen willen het ook nog wel eens voor je bestellen ; gewoon een dag tevoren doorgeven hoeveel je nodig hebt.

Druivensuiker (goedkope dextro) mengen met water en koken.

Glucosestroop is dus een oplossing van (40 tot 80%) glucose en maltodextrines (meestal maltose) in water. Glucosestroop is goedkoper én minder zoet dan suiker, maar is véél makkelijker in gebruik bij de productie van levensmiddelen. Suiker (tafelsuiker) is namelijk sacharose, de verbinding van α-glucose met fructose en wordt bijvoorbeeld gewonnen uit suikerbieten. Zélf thuis glucosestroop maken, kan door één deel druivensuiker met een gelijk deel water in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur tot stroopdikte in te laten koken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100