Is rauwe spinaziestamppot opwarmen in de magnetron schadelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Pas als je spinazie meerdere keren opwarmt kan er teveel nitriet vrijkomen, wat schadelijk is. Toegevoegd na 39 seconden: De spinazie mag echter ook niet te oud zijn, liever niet ouder dan 2 dagen.

Spinazie mag nooit opnieuw worden opgewarmd.

Voedingcentrum Opnieuw opwarmen spinazie niet langer taboe 31 januari 2005 Nitraatrijke groenten kunnen een tweede keer worden opgewarmd als ze na de eerste keer binnen enkele uren zijn gekoeld en koud genoeg zijn bewaard. Dit in tegenstelling tot de lang geldende opvatting dat opwarmen altijd te veel nitriet zou opleveren, wat een gevaar voor de gezondheid kan zijn. Voor volwassenen kan het twee keer per week eten van nitraatrijke groenten geen kwaad. Alleen voor zuigelingen geldt dat zij beter geen nitraatrijke groenten kunnen eten. Lang werd aangenomen dat het opwarmen van nitraatrijke groenten een aanzienlijke stijging van nitriet zou opleveren. Uit diverse onderzoeken blijkt dit niet zo te zijn als de groente snel wordt afgekoeld en bewaard in de koelkast (4-7 ºC). Het eerdere advies stamt nog uit de tijd dat de kwaliteit van de koelkasten niet zo goed was. Uit voorzorg was het advies om nitraatrijke groenten niet op te warmen toen valide.

Bronnen:
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2005/01/31/R137.htm

het is niet schadelijk, maar zeer zeker ook niet lekker....

Niet rauw, maar ik heb wel eens gelezen dat als je iets met spinazie opwarmt het schadelijk is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100