Ik maak er bonbons mee. Super gemakkelijk en je oogst veel bewondering.
Je hebt nodig: een siliconevorm voor ijsklontjes (ikea, xenos, blokker), chocolade en vulling. Een van de simpelste is citroenrasp van dr Oetker. Heel lekker bij pure chocolade. Of kersenjam.
Je smelt de chocolade au bain marie, met een lepel 'vet' je de vormpjes in zodat je een soort cupje krijgt. Laat het gewoon in de vorm zitten, doe een beetje vulling er in en giet er de rest van de gesmolten chocolade erover.
Laat het een paar uur in de koelkast staan en serveren bij de koffie.
Of je maakt er flikken van: smelt de chocolade au bain marie en lepelt de chocolade op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk voor de chocolade gestold is een paar geschaafde amandelen in of andere nootjes (pinda's, hazelnoten)
Ook chocolademelk is gemakkelijk gemaakt. Smelt de chocolade au bain marie en giet er scheutje voor scheutje melk bij, blijf roeren. Hoe meer melk hoe milder de smaak.