Bestaat er een soort 'netje' waarin je gepaneerde etenswaren kunt frituren?

Ik vind het altijd zo jammer dat er paneermeel in mijn frituurpan terecht komt, omdat het vet daardoor sneller vies wordt. De volgende keer heb je dan patat met zwarte stukjes erop.
Daarom vraag ik me af of er een soort fijnmazig (zoals een theezeefje) netje bestaat, waarin je de gepaneerde etenswaren kunt frituren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat bestaat. Het is vaak bij de friteuse bij, anders koop je dat wel bij de gewone bronnen (Blokker bv). Bij een friteuse met koude zone vallen die stukjes naar onder en heb je er verder geen last van.

Ik heb er nog nooit van gehoord, maar of je nou met een zeefnet o.i.d. gaat werken of je zeeft het vet na gebruik (wat ik zelf doe), daar lijkt mij niet zo heel veel verschil in te zitten. Het is even wat werk, maar het verlengt de levensduur van je frituurvet (of olie).

Ik zou een gewone zeef nemen (dus een grotere uitvoering van een theezeefje) en hierin de te frituren spullen in het vet laten zakken. Wel oppassen dat je geen plastic maar een metalen exemplaar gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100