mijn vader maakte eerder altijd komkommer in het zuur,dat deed hij met een oud recept,azijn zout en peper of zo.wie kan mij dat recept geven?

ik krijg het niet voor elkaar en mijn pa is overleden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vergeet de suiker en de olie. Je vader kan heel veel kruiden hebben gebruikt daar er erg veel mogelijke combinaties zijn. Maar je hebt de meeste ingrediënten al bij elkaar. Kijk eens op Atjar recepten.

Ik doe dit ook altijd,maar niet met olie erbij zoals ik hierboven lees. Een scheutje azijn,peper,zout en drie scheppen suiker en hierbij wat water.

het juiste recept ken ik ook niet maar weet wél dat er gedroogde dille in moet. Mijn Duitse oma maakte dat 40j geleden ook. Volgens haar kan het niet zonder die dille.

Haal de schil van de komkommer af, snij hem met de keukenrasp of kaasschaaf aan dunne plakjes in een kom. Strooi een beetje zout op de plakjes, hussel het door elkaar . Vermeng in een andere kom 3 eetlepels azijn, 3 eetlepels olie 1 eetlepel suiker, 1 theelepel zout en wat peper, een eetlepel gesnipperde ui , een beetje gehakte verse dille ( geen gedroogde) en 2 eetlepels water door elkaar. Even proeven, en eventueel iets aanpassen naar jou smaak. De komkommer toevoegen zonder al het uitlekvocht en even mengen. Succes.

Frisse komkommer in het zuur (van Herman den Blijker) Ingrediënten: Komkommer Rode pepertjes Azijn Suiker Klein beetje water Bereiden: Komkommer snijden zonder zaadjes, doe er wat pepertjes bij en laat dat trekken in een warm mengsel van azijn en een klein beetje suiker en water. Door het warme mengsel gaart de komkommer en de pepers en zo ontstaat er een frisse zure smaak. Lekker voor bij de ‘blauwe hap’ (nasi of bami) Toegevoegd na 56 seconden: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=127421

In plaats van de suiker gebruik ik zoetstof en maak het een tijdje van te voren klaar, zodat alles lekker kan intrekken.

3 eetlepels olie 1 eetlepel azijn 1koffielepel Mosterd,peper en zout naar smaak.smakelijk,Michel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100