Is citroensap uit een flesje een waardige vervanger voor sap uit een verse citroen als je de sap alleen gebruikt voor het marineren van vlees?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan prima. De smaak is niet helemaal hetzelfde, maar in een marinade merk je daar weinig van.

Verse citroen sap is natuurlijk lekkerder. Maar voor bij het marineren van vlees, waarbij het toch verhit wordt en de smaak minder wordt lijkt mij het een waardige vervanger

In de plastic citroentjes zit citroensap ,wat water , citroenzuur een conserveermiddel. Het heeft wat minder aroma dan een verse citroen, maar is zeer goed te gebruiken als ingrediënt in een marinade.

Er gaat niets boven verse spullen dus ook verse citroensap. Smaak, vitamientjes, het gevoel. Bij marineren is het juist de versheid die een stukje smaak geven al voor het bakken en/of braden. een flesje is wel makkelijker (luiheid?). Veel succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100