hoe kan ik vermijden dat havermoutpap aan de pan plakt?

ook als ik roer, plakt hij...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik maak mijn havermout altijd als volgt. - in de avond doe ik het alvast in de pan, verhouding van 1 op 2 (havermout met melk) - in de ochtend hoef je dan alleen het pannetje op het vuur te zetten, en aan de kook te brengen. Zodra het net kookt zet je het vuur uit, en dan is het klaar. Als je het op deze manier maakt, is het sneller klaar in de ochtend, en plakt het zo goed als niet aan de pan. Toegevoegd na 1 minuut: Na het leeggieten van het pannetje in je bakje is het wel belangrijk om gelijk warm water in de pan te doen, zodat er geen havermoutresten gaan aankoeken.

Au bain marie Uw pot met havermout in een pot met water zetten en dan opwarmen of het water al voorverwarmen Robby BB

Misschien zit het hem in de verhoudingen? Ik gebruik maar 20 gram havermout op 200 ml melk (voor 1 bord pap). Dat lijkt weinig maar ik laat het een aantal minuten zachtjes doorkoken terwijl ik continu roer. Door voldoende lang te koken, wordt de pap echt wel dik genoeg. Uiteraard gebruik ik wel een steelpan met een goede, dikke bodem (geen tefal ofzo, gewoon rvs). Ik heb nooit last van aankoeken. Als de pap klaar is, meteen uitschenken en de pan in het water zetten.

Ik kook de havermout met water - na hem 's avonds al in het water gezet heb om te weken - even koken en dan bakt hij echt niet aan. In de kom een scheutje room er in gooien en je hebt een héérlijk ontbijt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100