Bevat een zelfgemaakte appelflap minder calorieën?

Ik las net op het internet dat een appelflap ontzettend veel calorieën bevat (ongeveer 450). Geldt dit alleen voor die grote roomboter appelflappen die je bij de AH koopt, of ook voor zelfgemaakte appelflappen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bladerdeeg gemaakt met echte roomboter is altijd erg calorierijk. Ook als je ze zelf maakt. Bladerdeeg bevat nu eenmaal heel veel boter. Je kunt ze dus beter zelf maken en ipv roomboter een light versie van boter of margarine gebruiken. Je kunt dan ook zelf bepalen hoeveel suiker je bij de vulling gebruikt en dat scheelt ook. Je kunt echter ook kiezen voor bladerdeeg dat niet met echte boter gemaakt is. Die zijn goedkoper en liggen vaak ook in de diepvries bij de supermarkt. Toegevoegd na 2 minuten: Feit blijft echter dat bladerdeeg altijd veel calorieën bevat omdat er nu eenmaal relatief veel boter of vetstof in hoort te zitten om het luchtige laagjes effect te krijgen.

100 gr. bladerdeeg bevat rond de 350 kCal. omdat dit rond de 25% vet bevat. Daarbij komt nog de suiker en vruchten die ook suiker bevatten. Het gewicht van de appelflap bepaald grotendeels het aantal calorieën. Misschien 1 flap in tweeën delen?Er zal niet zo veel verschil tussen zelfgemaakt en fabrieksmatig zijn. Maar als je de flappen zelf maakt, kun je de ingredienten zelf aanpassen en doseren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100