kun je quiche van te voren klaarmaken

Kan ik 's ochtens al quiche klaarmaken en 's avonds pas in de over zetten? Ik wil natuurlijk niet dat de bodem sompig word

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor , dat kan, Tenslotte bak je de quiche, en ook de korst en bodem, tegelijkertijd. De bodem wordt niet tevoren blind gebakken - want dan zou het inderdaad niet kunnen./ Bladerdeeg of quichedeeg echter is al zo goed als verzadigd, dus als je daar de hele dag en natte vulling op hebt staan kan dat geen kwaad. Ik doe het regelmatig zo, en heb toch altijd een knapperige bodem. (Gebruik daarvoor wel een vorm die goed warmte doorlaat, ook van de onderkant ; een springvorm of siliconenvorm). Overigens wordt de bodem NOOIT zo knapperig als de zijkant, en dat heeft natuurlijk alles te maken met (het gewicht en de vochtigheid) van de vulling, OOK als je hem na klaarmaken onmiddellijk bakt. Wil je echt een zo knapperig / luchtig mogelijke bodem, bak hem dan inderdaad (blind, dus met bakpapier gevuld met erwten of knikkers) tevoren, bestrooi hem voor het vullen met paneermeel oid en doe pas 's avonds de vulling er in en bak zo snel mogelijk af. Maar zelfs dan voorkom je een klein beetje vochtinwerking niet. Maar als je op de normale wijze quiche bakt (kant en klaar of zelfgemaakt deeg, vulling van groente, vlees, room en eieren) maakt het eigenlijk niet uit of je hem ;s ochtends voorbereid en 's avonds bakt, 's ochtends maakt en bakt en 's avonds opwarmt (vaak het lekkerst) of 's avonds pas in één keer door klaarmaakt.

Je kan wel vast elk onderdeel klaar maken, en dan in de avond alles bij elkaar doen. Of sochtends al in de oven doen en savonds opwarmen. Een hele dag laten wachten zonder hem in de oven te doen lijkt mij niet verstandig.

Je kunt dan het beste de quiche alvast bakken, maar niet de hele baktijd aanhouden. De vulling stolt dan, en 's avonds zet je hem dan nog zo'n 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven (op de temperatuur van het recept) Als je bang bent dat hij te donker wordt, kan je er aluminiumfolie overheen leggen.

Dan kun je 'm toch bijna afbakken, en 's avonds de laatste minuten, anders kan het echt niet zonder dat de bodem sompig wordt.

Gaat prima hoor met bladerdeeg!!! Gewoon sochtends klaarmaken en savonds in de oven. Hoeft niet van te voren te bakken oid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100