Gehaktflapjes
1 pond gehakt half om half
2 zakjes bamikruiden (Inproba)
Ketjap manis (of asin, is zout en iets pittiger)
Sambal (flinke theelepel)
Eventueel knoflook
2 pakjes bladerdeeg
Oven voorverwarmen op 200˚
Vermeng de bamikruiden met kokend water en laat deze wellen.
Rul het gehakt tot het gaar is (Als er veel vet bij het gehakt zit, laat dan eerst uitlekken in een vergiet)
Voeg hierna de bamikruiden, een flinke scheut ketjap, de sambal en eventueel knoflook toe.
Meng alles goed door elkaar en laat nog een paar minuutjes bakken.
Haal de pan van het vuur en laat minstens 10 minuten staan zodat alles goed kan intrekken. (Je kan dit ook een dag eerder maken zodat de kruiden goed in kunnen trekken)
Laat de bladerdeeglapjes ontdooien (los).
Snijd de bladerdeeglapjes hierna recht doormidden zodat je 2 rechthoekige lapjes krijgt.
Haal een lapje van het folie en vouw dubbel. (de kant die op het folie zat als binnenkant gebruiken omdat deze al vochtig is en je het deeglapje dan niet nat hoeft te maken om dicht te vouwen)
Bij het dubbelvouwen is één zijde al gesloten, vouw een andere zijde dicht.
Nu het flapje vullen met het gehaktmengsel en de 2 overige zijden dichtvouwen.
Plaats de flapjes in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot het bladerdeeg de juiste kleur heeft.
De flapjes zijn warm het lekkerst.
Je kan ze ook eerder maken en dan in de oven opwarmen voor gebruik.
Smakelijk