Hoe krijg ik mijn tomatensoep romig?

De vraag zegt 't al: wat moet ik in mijn recept toevoegen / heeft iemand een compleet recept waardoor de soep romig wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat bij mij altijd goed in de smaak valt; Verwarm wat olijfolie in de soeppan en bak hierin een fijngesnipperde ui en 1 teentje knoflook. Ong. 3 min. en let op dat het niet te hard gaat en alles te bruin wordt. Doe er dan 1 kg. ontvelde, in vieren gesneden pomodoro tomaten bij en bak deze ca. 2 min. mee. Doe er dan 1¼ l. bouillon bij en laat alles een kwartiertje op niet te hoog vuur koken. Roer in een kommetje 1 bekertje zure room met 1 volle theel. maizena aan en roer deze door de soep als deze niet meer op het vuur staat. Zet de staafmixer erin en pureer de soep. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en roer er 2 eetl. fijngesneden basilicum erdoor. Garneer de soep met blaadjes basilicum. Erg lekker met ciabatta en tapenade met olijven bijv.

Creme freche.

Een scheutje ongeslagen slagroom, of koffieroom.

als je creme fraise gebruikt krijg je ook een zure smaak erbij, gewone koffie room, of ongezoet / ongeslagen (slag)room kan ook, ik wou dit ook doen,pakte in de supermarkt toen `slagroom` uit de koeling maar dit bleek dus al gezoet te zijn, dus kijk goed op de verpakking, soms word ongezoete slagroom als `room`benoemd, .. ik heb er in ieder geval toen wat van geleerd.

als allerlaatste een klontje (room)boter er door roeren helpt ook.

Mascarpone is ook een optie, is erg lekker in de tomatensoep

Roomkaas zoal philadelphia is ook een optie

Romig e/o gebonden bereik je door: Een lepel bloem vermengen met wat melk e/o room tot een slap papje, daarna toevoegen aan de soep, in het begin stadia, dus de bouillon mag niet te heet zijn, daar het sausje nog moet garen voordat het romig wordt, en gaat binden.

ik zelf gebruik ook slagroom (ongezoet) alleen klop ik deze wel eerst een beetje lobbig, dus niet helemaal opkloppen maar wel een beetje.

Wij gebruikten wel eens kokosmelk.

Anderhalf theelepeltje maizena door een bekertje (125 ml) crème fraîche roeren (in de link staat zure room maar dit gaat schiften in warme gerechten), en dit aan de soep toevoegen.

Bronnen:
http://www.deliciousmagazine.nl/2011/07/19...

Ook heel lekker en een stuk magerder: een schep Griekse of Turkse yoghurt. Eventueel met wat gepureerde kruiden (bijv. basilicum of peterselie). Doe dit wel pas bij het serveren in de kom of het bord, anders gaat het schiften.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100