Hoe maak ik hamlappen lekker en mals?

Van huis uit ben ik vlees braden niet zo gewend. Ik doe hamlappen kruiden en zouten en dan in blue band margarine dichtschroeien en vervolgens 1-2 uur sudderen met de deksel op de pan op laag vuur (pruttelt een klein beetje, maar weinig vochtverlies).
Ik had eens gehoord dat je vlees niet zo lang moet bakken als op de verpakking staat, maar dat het lekkerder wordt, naarmate je het langer laat sudderen... Dus dat doe ik dan maar zo. Alleen vind ik het zelf op deze manier niet te eten, al lust ik goed klaargemaakte hamlappen ook niet. Mijn man echter is een echte carnivoor en hij vindt mijn hamlappen ook niet lekker. Ze zijn volgens hem taai en er zit geen smaak aan... Wat doe ik verkeerd en vooral:
Hoe moet het WEL!? :-(

Toegevoegd na 3 uur:
Zoals ik hierboven beschreven heb, had ik het vandaag gemaakt. Het vlees heeft anderhalf uur opgestaan. Ik vond het zelf niet te eten, maar dat vind ik wel vaker niet met 'echt' vlees. Mijn man daarentegen vond het HEERLIJK! Hahaha, zulke complimenten krijg ik niet vaak zomaar uit hemzelf. :-P
Blijkbaar doet zijn mammie het óók zo, want dan krijg ik dit soort complimenten. Ik zal het de volgende keer eens maken zoals bij de tips staat en ondertussen ook mijn schoonmams eens vragen naar haar baktips. ;-)

Toegevoegd na 2 dagen:
Ik zal de vraag zo sluiten. Ik kies nog geen beste antwoord. Dit doe ik pas wanneer ik de recepten heb uitgeprobeerd. Kan wel een tijdje duren, maar niemand heeft hier haast toch? ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Hamlappen behoren snel gaar te zijn en geen 2 uur stoven. Dat moet je met suddervlees doen. Wrijf de hamlappen (van de dikke lende) in met zout en peper, haal ze even door de bloem en bak ze in de niet te hete boter aan twee zijden gedurende 10 tot 12 minuten. Neem ze uit de pan , en blus het braadvet met een beetje bouillon of water. Door de bloem zal de jus enigszins gebonden zijn.

peper en zout erop dan bestrooien met bloem rondom lekker bruin bakken in de hete boter ,afblussen met koud water zoveel dat de lapjes net ONDER staan dit is nl. erg belangrijk,in de jus een teentje knoflook en een eetlepel zoete ketchap.af en toe omkeren succes verzekerd ,worden zo zacht als boter ,lekker 2a3uur laten gaan op sudder stand Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100