Is dit Chinese maaltijdsoep?

Ik wil een Chinese maaltijdsoep maken, doe ik hier aan alle eisen?

250 gram gehakt
150 gram geraspte wortel
2 pakjes gezeefde tomaten
1 flesje conimex woksaus sweet and sour
1 bakje tauge
2 bouillonblokjes (kruiden)
125 gram woknoedels
conimex wokolie

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ik je recept lees, denk ik: Dit is wel een erg vernederlandste versie van een Chinese maaltijdsoep. Ik mis namelijk de knoflook en sojasaus (of is sweet and sour ook een echte sojasaus?) Ik vond (zie bron) een recept dat ik dichter bij een echte Chinese maaltijdsoep vind liggen. Overigens kun je ook Heinz tomato frito gebruiken voor een Chinese soep. Ik maak zelf regelmatig een gewone Chinese tomatensoep.

Het is moeilijk aan te geven wanneer je aan een bepaalde eis voldoet. Maar wil je bijvoorbeeld een chinese tema doen met wat vrienden of famillie, dan is het toch prima. Naast het bord wat stokjes en het is helemaal compleet.

Dit is een echte maaltijdsoep. Ingrediënten : 2 eetlepels olie 2 uien 1 teentje knoflook 250g kipfilet 350g prei 1 rode paprika 1 stengel bleekselderij 4 worteltjes ½ krop sla of witte kool 2 l kippenbouillon (tablet) 150g bamboescheuten (blik) 150g mie 2 eetlepels aardappelmeel 1 eetlepel sojasaus peper zout Bereidingswijze : Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze. Snijd de kipfilet in blokjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes. Was de sla of de kool en snijd deze in reepjes. Snijd de bamboescheuten in stukjes. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook glazig. Doe dan de kipfilet erbij en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan de prei, paprika, bleekselderij, worteltjes, sla en bamboescheuten toe en bak dit alles al omscheppend 5 minuten. Giet dan de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de mie toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Roer in een kopje het aardappelmeel met de sojasaus en een beetje water tot een papje en bind hiermee de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Er zijn evenveel recepten van chinese maaltijdsoep dan van hollandse groentesoep met balletjes. Als je een week iedere dag bij je vrienden die soep gaat eten, zal hij iedere keer anders zijn, omdat ze het allemaal vroeger op een andere manier gegeten hebben, en dat blijft hangen. En zo is het met de chinese soep ook, noordelijk China eet anders dan zuid of west. Dus het is altijd goed,zolang er wat smaakmakers in zitten die chinees zijn

Het zou best een lekkere soep kunnen worden, maar heeft met chinese tomatensoep weinig te maken. Alleen de wokolie heeft al een specifieke smaak zeker als je er gehakt in bakt. Gehakt zit ook nooit in een chinese tomatensoep, hooguit wat kippenvlees. meestal zit er niet eens vlees in. Maar wat let je om er een eigen draai aan te geven? Dat is juist het leuke van koken , je hoeft niets maar mag alles. Een echt lekkere chin. tomatensoep maak je bijv. zo; Breng ruim ½ l. water aan de kook, doe er dan 1 kippenbout in, 1 kippenbouillontablet, 1 ui en 2 t. uitgeperste knoflook. Laat dit zo'n 1-1½ uur pruttelen tot de kip gaar is. Haal alle ingrediënten met de schuimspaan uit de soep en als de kip afgekoeld is, haal je het vlees van de botjes en plukt het fijn. Doe nu 1 pak gezeefde tomaten of ontvel een paar verse die je fijnsnijd, bij de bouillon en breng weer aan de kook. Roer nu in een ander kommetje;3 eetl. bruine suiker, 2 eetl. ketjap manis of zoete sojasaus, 1 el. azijn, 1 theel sambal, 1 theel. djahe of gemberpoeder, een beetje sereh. Roer dit door de soep. Roer wat maizena aan met wat water en bind de soep hiermee. Doe er nog 1 handje mihoen bij en laat de soep nog ca. 20 min. zacht koken en doe er dan de kip weer bij. Laat dit dan alleen warm worden in de soep. Je kunt er nog op het laatst fijngesneden prei door roeren.

Soep met paksoi. Ingredienten: 2 liter runderbouillon / 500 gr. paksoi / 2 uien / 400 gr. gehakt naar keuze / 2 teentjes knoflook / 3 theel. sambal oelek / 3 eetl. sweet chilisaus / blikje ontvelde tomaten (of vers, 4 ontveld)/ fijngeknipte kruiden: 2 eetl. selderij-peterselie-bieslook / boter of olie / zout,peper. Doe de sweet chilisaus (toko) door gehakt en maak soepballetjes.Snijd de paksoi in reepjes en hak of snijd de uien en knoflook. Bak de uien zachtjes en doe er dan de paksoi, knoflook en in stukken gesneden tomaat bij. Doe vervolgens de sambal erbij(niet noodzakelijk). Dit alles kort bakken. Kook de gehaktballetjes in een pannetje, 12-15 minuten. Schenk de hete bouillon bij de groente, gehaktballetjes en de laat de soep in ca. 5 minuten goed heet worden. De pan van het vuur, tuinkruiden en naar smaak zout en peper toevoegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100