Waar moet ik rekening mee houden voor een glutenvrije barbecue?

Er komt een vriendin bij ons barbecueën, maar ze eet glutenvrij. Waar moet ik dan rekening mee houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat je haar geen gepaneerd vlees moet geven. In veel kant-en-klare sausjes en salades zitten gluten. Die kun je beter zelf maken en dan gewoon allemaal daarvan eten.

Toegevoegd op 13 juli 2018 13:11: tekst

Meestal kunnen mensen zelf het best aangeven welke producten ze niet willen (ik schrijf willen aan gezien dat het denk ik is gezien de hype rond glutenvrij) eten. Mocht ze een glutenallergie hebben en echt geen gluten mogen eten dan zal ze zelf wel een aankomen met instinkers. https://drogespieren.nl/gezondheid/gluten-wat-zijn-het-en-waar-zitten-ze-in Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: in de meeste graanproducten. Tarwe, rogge, haver, gerst en spelt zijn de meest gegeten granen die gluten bevatten. Brood en gebak zijn dus uit den boze voor wie slecht op gluten reageert! Daarnaast is het vaak oppassen geblazen met kant-en-klare producten als soepen, bouillonblokjes en zelfs bepaalde sterke drank. Zelfs voedingssupplementen en postzegels willen nog wel eens voor problemen zorgen. Glutenvrij stokbrood of hamburgerbroodjes zijn dus het eerste waar ik aan denk bij een BBQ. ---- Mag niet: Tarwe,Tarwebloem, tarwemeel, zelfrijzend bakmeel, tarwegriesmeel, tarwevlokken, gepofte tarwe, tarwekiemen, puddingpoeder, cakemeel, glutenmeel, pannekoekmeel, muesli, paneermeel Alle broodsoorten, gebak, koekjes, beschuit tenzij glutenvrij,macaroni, noedels spaghetti tenzij glutenvrij,Ontbijtgranen, pizza’s,Rogge,Roggebloem, roggemeel,Roggebrood, honingkoek,Speculoos,Haver,Gerst,Havermout, gort, gemoute dranken.Parelgort, gerstenmoutbloem, spelt, kamut,Bulgur, seitan, couscous, boekweitbrood, maïsbrood, sojabrood,Triticale (Triticum & Secale), glucosestroop, maltodextrine, bereide vleeswaren,sausen, worst, vleespasteien gekochte mayonaise, slasaus, witte saus WAT MAG IN DE REACTIES wegens plaatsgebrek. --- Naast broodproducten zijn dit dus de instinkers: Bereide vleeswaren, sauzen, worst, vleespasteien gekochte mayonaise, slasaus, witte saus

Toegevoegd op 13 juli 2018 13:21: tekst
Bronnen:
http://www.coeliakieforum.nl/index.php?top...

Let ook op het mes dat je gebruikt met het bereiden van eten. Als je toch iets van brood of bereide vleeswaren maakt, zorg er dan voor dat het eten voor je vriendin ergens anders wordt klaargemaakt en dat je een apart mes gebruikt. Ik heb ook een vriendin die een glutenallergie heeft en zij heeft thuis een aparte la met bestek, omdat het anders misschien in aanraking met gluten komt. Maak gewoon zelf salades, sausjes, vleeswaren en het toetje, is niet alleen goed voor je vriendin, maar is ook leuk, gezellig en gezond!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100