Welke gerechten kun je maken met tomaten?

Ik heb met mijn duffe hoofd een tomatenaanbieding in de wacht gesleept, waardoor ik nu tien tomaten in de koelkast heb liggen. Ik woon op mezelf, ga volgende week op vakantie, maar wil ze toch nuttigen (zonder dat die tomaten mijn neus uit komen natuurlijk).

Ik ben niet zo dol op warme tomaat. Denk dan aan tomatensausen (pasta etc.), puree en soepen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maak een tomatensalsa. Dit kun je gebruiken als dipsaus of als brouchet. Uitje fijn snijden, knoflook pletten en fijnsnijden, tomaten in kleine blokjes snijden. Olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten. Tomaten erbij doen en op hoog vuur meebakken. Wat provençaalse kruiden, zout en peper over strooien en af laten koelen. In een afgesloten bakje kun je het heel lang bewaren. Je kunt het ook invriezen. Maar 10 tomaten is niet zo veel hoor. Je kunt er ook soep van maken. Tomaten halveren en raspen. Uitje fuiten, tomaten erbij, wat bouillon en laten pruttelen. Afmaken met kruiden, zout en peper en eventueel room. Als je het lekker vindt, kun je er ook balletjes in doen.

Stop ze in de salade, maak er een salsa van om bijvoorbeeld chips in te dippen of doe ze in plakjes op brood of rijstwafels! Toegevoegd na 23 seconden: Of maak er gazpacho van, een koude soep. Toegevoegd na 1 minuut: Of gewoon plakjes tomaat met plakjes mozzarella combineren. Een beetje verse basilicum erover en peper en zout, en klaar is kees! Toegevoegd na 1 minuut: ...Eh, ik bedoel Fmz.

Gewoon lekker in schijfjes snijden en op de brood doen. is heerlijk met een klein beetje suiker er over heen. je kan ze ook in sauzen verwerken voor macaroni etc

eet er elke dag 1 gewoon zo op uit de hand dan ben je er al 7 kwijt en de andere kun je idd onder een salade mengen

Mozarella erbij kopen en lekker salade ervan maken. Verder zou je kunnen varieren op je brood ermee, een beetje suiker erop, of zout en peper.

Een gesneden tomaat met wat zout en peper op je boterham. Heerlijk!

je kan ze natuurlijk ook opvullen met bijvoorbeeld garnaaltje, of mozzarella, gekookt ei, groetjes, rijst,....

Als je een blender hebt, gooi je tomaten hierin, laat hem lekker draaien, zeef het sap en voeg een beetje zout,peper en event. een scheut wodka toe. In de koelkast zetten, en je hebt een heerlijk gezond drankje.

Niet in de koelkast leggen, zonde! Als ze goed rijp zijn: probeer er eens een op een boterham, met een klein beetje suiker eroverheen gestrooid. Klinkt gek, maar smaakt (als de tomaat echt rijp is) een beetje als aardbeien. Of je maakt er brood mee (met eigen deeg, of met een pak broodmix), tomaten in stukken erdoor (wel even uit laten lekken), eventueel met olijven, kruiden, raspkaas, en alles wat je maar lekker lijkt. Brood kan ook mee op vakantie ;-)

Tomatenboterhammen met pesto, of met een beetje mayonaise gaan er hier altijd in. Om het helemaal lekker te maken, kun je boterhammen met kaas en tomaat eten. Mmmmm! Vroeger thuis deden wij er ook suiker over dus ik sluit me aan bij die tip!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100