Welke alternatieven zijn er voor eireren???

Eieren worden vaak gebruikt in gebakken produkten omdat zij een bindende kwaliteiten hebben. Ik wil graag vegetarische burgers bakken maar ik wil er geen eieren in doen, bestaan er alternatieven hiervoor?

Wat kan ik het best als alternatief voor eieren gebruiken?

Iemand enige tips of adviezen?

Gezonde nieuwjaar en veel liefs

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is vrij lastig en hangt sterk af van het gerecht / de precieze toepassing van de eieren. Maar soms kun je ze gewoon weglaten, en soms zijn ze prima te vervangen door een ander eiwitrijk vocht ; een scheutje melk of slagroom bijvoorbeeld. Ze worden echter ook vaak gebruikt als bindmiddel wanneer ze stollen, en dan wordt het lastiger weg te laten. Melk en allesbinder wellicht. In de bron vind je een recept/handleiding voor het bakken van veganistische burgers(helemaal zonder dierlijke producten dus ook geen kaas, melk of eieren. wellicht staan daar voor jou interessante tips tussen.

Bronnen:
http://becomingvegan-monique.blogspot.com/...

Elke vrucht die een hoog pectinegehalte heeft is geschikt om ei te vervangen. Banaan is een goed voorbeeld, maar je kunt ook heel goed peren of appelmoes gebruiken! Wil je pannenkoeken maken? Doe dan een gepureerd banaantje door het beslag in plaats van ei. Ook in taart zijn vruchten ideale eivervangers. 1 ei = 1/2 rijpe banaan of 60 ml appelmoes (3 eetlepels). Als je lijnzaad met een beetje water mengt en dit een tijdje laat staan, ontstaat er een eiwitachtige substantie. Daarmee kan je heel goed eiwit vervangen. Maar lijnzaad geeft wel een bepaalde smaak aan het gerecht. 1 ei = 1 eetlepel gemalen lijnzaad in 3 theelepels water. Vrijwel alle sojaproducten zijn geschikt als eivervanger: sojamelk, sojayoghurt en sojaroom, maar ook tofu. Voordeel van sojaproducten is dat ze geen smaak geven aan het gerecht, maar wel de functie van ei vervangen. Voor tofu geldt dat het ook makkelijk de smaak van ei aanneemt. 1 ei = 50 gr tofu 1 ei = 60 ml soja yoghurt naturel 1 ei = 50 ml sojaroom 1 ei =80 milliliter sojamelk Wat ook nog mogelijk is: biologische eivervanger. Bijvoorbeeld No Egg van Orgran. Te koop via o.a. http://www.eetbiologisch.nl/orgran-eivervanger en http://www.veggiedeli.nl/webshop/nieuw-producten/orgran-ei-vervanger

Bronnen:
http://www.waardelozehaantjes.nl/blij-zond...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100