Hoe krijg je die speciale bamismaak die wel bij de chinees aanwezig is en niet bij de supermarktbami

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dan heb ik voor jou het antwoord: koop bij de slager een stukje varkensvet wat je eerst uitbakt en waar je vervolgens de bami en ingredienten in roerbakt....tegenwoordig doe ik dat zelf niet meer ivm allergie voor varkensvlees maar het geeft die typische smaak aan je bami

Veri secrit ingredient (zie bron)

Bronnen:
http://graphics8.nytimes.com/images/2006/1...

Het zal aan de aanwezigheid van bepaalde kruiden te maken hebben. Welke jij specifiek aan refereert (Ik ken jouw chinees niet, en ik weet niet welke bami jij bedoelt, laat staan dat ik ooit kant en klare bami zou kopen; kleffe troep) kan ik niet zeggen. Kijk even op de bron; Daar staat een recept voor bai.. Zoek in de supermarkt de juiste kruiden en ruik welke ruikt als de smaak die jij denkt te missen

Connimex kruiden !

Ga eens naar de toko, zij hebben de specifieke kruiden, die bij bami horen. En er zijn daar ook kant en klaar boemboe's die erg goed zijn. Selamat Makan....smakelijk eten.

In de regel ontbreekt in de supermarktbami van alles. Ook bij de chinees trouwens, en om dat te compenseren heb je daar standaard een overdaad aan verkeerde olie in de mie om het lekker soepel te houden. Een van de echt kenmerkende smaakmakers is trassie. Hiervan heb je maar weinig nodig, maar het maakt een gigantisch verschil. Gewoon uitbroberen zou ik zeggen.

Probeer eens wat sesamolie door de gekookte bami te roeren.

Bronnen:
Mijn mamma

Ik gebruik mie van Tai Ming, dat kun je bij grote AH's kopen. Met mie van honig (volgens mij de meest gebruikte) krijg je nooit echte bami. Bij de gekookte bami gooi ik gesneden prei, kipfilet, selderij, ui knoflook, geklutst ei en nou komt ie.....Bami Goreng Trafassi van Faja Lobi (zit in een pot en te koop bij de toko). Het lijkt dan niet meer op bami van de chinees, maar is wel erg lekker en supersimpel. Maar voor de chinese bami dus mie nemen van Tai Ming en voor t kruidenwerk de overige antwoorden gebruiken. Ik denk dat ze weinig kruiden gebruiken trouwens, beetje kippenbouillon knoflook en ui.

Wij hebben 5 kruiden poeder. Die heeft echt een heel chinezige smaak, zie mijn link. Je kan hem halen bij een toko of beter bedeelde supermarkt.. Het is een vrij sterk smakend goedje, dus je moet er niet teveel van gebruiken, maar het is magisch spul, volgens mij kan je zelfs boerenkool chinees laten smaken met dit spul!

Bronnen:
http://www.bluesmoke-bbq.nl/040spices/vijf...

Laat ondernemers nu ook eens iets verdienen! Als je op zoek bent naar die smaak ga dan naar de Chinees waar jij de Bami het lekkerst vindt en laat je verwennen.

Gebruik allereerst een kruidenolie voor al je chinese gerechten. Die maak je makkelijk zelf door een liter of meer zonnebloemolie te verhitten. Hier uien (2stuks gesneden) , knoflook (10 tenen) en gember (80 gram) in bakken. Dat bakken moet net zo lang tot alles donkerbruin is. Dan de ingrediënten uit de olie vissen. ...de olie af laten koelen en voila ....daar is je chinese kruidenolie...deze kun je terug gieten in de fles en nog heel lang gebruiken. . Als je bami kookt, en deze gaar is, spoel deze dan met veel koud water heel goed af. Was het een paar keer goed uit....met koud water zodat alle zetmeel van de bami is verdwenen. En laat het vervolgens goed drogen. Neem hier echt te tijd voor. De bami mag echt niet meer vochtig zijn voor verdere verwerking. Regelmatig even los trekken. Als de bami redelijk afgekoeld en goed droog is wat peper, zout, ve tsin en kruidenolie toevoegen. Goed erdoor heen schudden. Dan een ei.losroeren en deze roerbakken in een ruime koekenpan... dan de bami er doorheen roeren met wat gesneden prei en stukjes varkensvlees (bv schoudeekarbonade). Eventueel nog extra zout en ve tsin toevoegen. Dit is precies de bami zoals je die bij de Chinees krijgt. Qua ingredienten niet moeilijk maar wel tijdrovend om goed te maken. De kruidenolie zorgt voor de specifieke chinese smaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100