Hoe kan je het beste champignons bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het groentenbakje van de koelkast(dus onderaan)

Donker en koel vooral het plastic eraf halen

Voor alle paddenstoelen geldt, hoe verser hoe lekkerder. Als je ze niet op de dag van aankoop eet, kun je ze nog enkele dagen bewaren in de koelkast met een temperatuur tussen de 4° en 7°C. Laat de champignons in hun eigen bakje zitten of wikkel losse champignons in papier of een droge theedoek voor je ze in de koelkast legt. Champignons moeten kunnen ademen. Als je ze in een dichte plastic zak doet, worden ze vochtig en lelijk. Daarbij nemen ze snel geurtjes op. Houdt ze daarom uit de buurt van sterk ruikende groenten zoals prei, ui en knoflook. Ook fruit is geen goede buurman. Fruit geeft ethyleen af die de veroudering van paddenstoelen versnelt. Als je champignons langer dan 3 dagen wilt bewaren, kun je ze eerst blancheren (kort koken) of sauteren (kort bakken, al roerend) en dan laten uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Daarna kunnen ze in diepvrieszakjes of –doosjes in de vriezer, waar ze ongeveer 3 maanden houdbaar zijn.

Wanneer u verse champignons in de koelkast wilt bewaren (in een zakje) blijven deze langer goed als u er een bosje peterselie bij doet. Toegevoegd na 44 seconden: http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=koken&label=Champignons

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100