Kan,het kwaad friet uit de vriezer gelijk in de friteuse te gooien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit doe ik altijd, kan helemaal geen kwaad het spettert alleen wat meer.

Nee dit kan geen kwaad, maar houd er rekening mee dat het van heel koud naar heel heet gaat. dit geeft een reactie dat het kan gaan spatten. Beter is beetje te laten ontdooien

Het spetteren komt door de ijsvorming op de frietjes, daarom laat ik ze iets ontdooien, deppen met een thee- doek, dan in de olie, zijn ze ook niet meer zo koud, en blij- ven ook heerlijk knapperig !!

Het kan zeker geen kwààd, maar door de koude zakt immers de temperatuur van je vet. Daardoor worden de frietjes niet echt knapperig, omdat ze op te lage temperatuur zijn gebakken. Wat ik soms doe is : ze eerst even onderdompelen (om te ontdooien), dan het vet terug verhitten en ze opnieuw onderdompelen. Nu vind ik die diepvriesfrieten met al dat gedoe niet echt zo een forse vooruitgang. Als ik zelf frietjes maak zijn die veel lekkerder, weet ik zeker dat ze in goed vet gebakken zijn en in feite duurt het nauwelijks langer.Je vet koelt niet af bij verse friet, dus dat is al tijdwinst. En als je - om het afkoelen te verminderen - toch alleen maar kleine porties kan bakken, is de tijdwinst nog meer zoek. Je vet gaat er ook veel sneller aan bij diepvriesfrieten heb ik gemerkt. Natuurlijk moet je bij verse friet wel aardappelen schillen en in stukken snijden maar bij die grote frietaardappelen is dat zo gedaan. Toegevoegd na 2 minuten: die immers uit de eerste zin moet weg natuurlijk…

Dat gaat perfect. Maar je mag niet teveel frietjes in de friteuse doen: het vet of olie koelt daar te sterk van af. Vul het mandje maar de helft en bak wat sneller een nieuwe portie.

ja kan zekker en ook snacks

Nee het kan geen kwaad . Op de meeste verpakkingen staat : De frites voor gebruik niet ontdooien . Dit staat dan op een zak van 1 kilo voor huishoudelijk gebruik uit de super .

Bronnen:
Heb net gekeken .

Ja hoor. Dat kan gerust. Hou er enkel rekening mee dat ze harder spetteren naargelang er meer los ijs in de verpakking is ontstaan. Soms schud ik ze eerst uit in een theems of laat ik het meeste ijs even wegtrekken in handdoek of keukenrol. Kijk voor de gepaste temperatuur op de verpakking zelf dan kan het alleen maar goed gaan, toch? Succes ermee en Eet Smakelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100