Waarom zou je een ei eigenlijk pocheren?

Is het lekkerder dan een gewoon gekookt ei? Het ziet er eigenlijk helemaal niet zo lekker uit. Ik ben nieuwsgierig waarom dit toch wordt gedaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De garing van het eigeel en eiwit gaat iets gelijkmatiger. waardoor je geen knalhard eiwit heb terwijl je het eigeel toch baveux kan krijgen. Het is een kwestie van smaakbeleving en presentatie. En daar valt niet altijd over te twisten. Toegevoegd na 4 minuten: 'baveux' = (halfgaar en smeuïg)

Er komen net als bij de schil van Sinasappels meer en andere aroma's vrij die bij gewoon koken niet vrijkomen maar het ziet er ook mooi uit.

Omdat het dan een andere smaak krijgt. Persoonlijk vind ik dat lekkerder dan een gekookt ei. Dat heeft iets wrangs, gepocheerd is het zachter en smeuïger. Maar het allerlekkerst vind ik roerei.

Ik vind het wel degelijk lekkerder dan een 'gewoon' gekookt ei - maar het blijft natuurlijk een kwestie van smaak....Zo vind ik een roerei ook lekkerder dan een 'gewone' omelet van alleen maar ei. Het is een andere consistentie dan een gekookt ei, en heerlijk op versgeroosterd bruin brood, of met een sauce hollandaise , en ook met een kaassaus even onder de gril heel erg lekker bij bijv. spinazie (vooral, als je emmentaler gebruikt....) Ik hou er trouwens niet zo van om het te pocheren met een scheutje azijn in het water. Ik gebruik liever zout. Het gaat nét zo goed, als je het ei maar in een draaikolkje breekt, al wordt het misschien ietsje rafeliger van vorm. Maar probeer het eens : misschien ben je daarna ook helemaal 'omgeturnd'!!!

Het ziet er juist bijzonderder uit dan een gekookt ei, mits je het goed bereid. Handige tip, een beetje azijn in de pan, houd eiwit beter bij elkaar. En roer met een lepel in de pan tot je een draaikolkje hebt. Stop met roeren en breek je eitje boven de draaikolkje. Zo draait het eiwit mooi naar het midden en heb je een mooi eindresultaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100