Waar kan ik koriander door vervangen?

In heel veel recepten die mij erg lekker lijken moet verse koriander toegevoegd worden,Dit eet ik beslist niet,maar zomaar weglaten,klopt het recept dan nog wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koriander is familie van de peterselie, maar met wel een intensere smaak. Korianderblad en -poeder/zaad zijn onderling niet te vervangen omdat de smaak te veel verschilt. Korianderblad kan worden vervangen door de (liefst) Italiaanse peterselie met plat blad evtl. vermengd met wat munt. In gerechten met vis kan je korianderblad het beste vervangen door dille. In geval van nood kan je bij oosterse gerechten het korianderpoeder (ketoembar) vervangen door komijnpoeder (djinten).

Koriander kun je vervangen door peterselie. Maar ook echte 'haters' van korianderblad vinden de smaak van korianderzaad (en poeder) vrijwel allemaal wel lekker,

Met name platte peterselie is een goede vervanger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100