Kun je een pak mosselen invriezen en op een latere datum alsnog gebruiken?

?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na het koken van de mosselen kunt je ze nog prima invriezen of tot drie dagen in de koelkast bewaren. Toegevoegd na 1 minuut: Vries ze in in het kookvocht. Dan blijven ze sappig en zacht van smaak. Proef voor het invriezen het kookvocht. Wanneer het te zout is, voeg dan een beetje water of witte wijn toe.

Bronnen:
http://www.poissons-de-norvege.com/page?id...
http://www.vishandelroeleveld.nl/visvoorbe...

Nee. Mosselen leven nog als je ze kookt, en je moet ze ook levend koken. Als je dode mosselen eet (dus die dood zijn vóór het koken), kun je heel ziek worden.

Nee, dat kan niet want dan gaan de mosselen dood. Je kunt wel het pak mosselen eerst koken en daarna de mosselen invriezen, dat is geen enkel probleem. Dat kan zelfs met de schelp, al kost dat je wel erg veel ruimte in de diepvries.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100