Goedenmorgen,ik heb sotosoep gemaakt, en de volgende dag was hij zuur....hoe komt dat nou toch?....het is zwaar balen!

Ik hoor... snel afkoelen...maar als je een pan hebt met 7 liter erin lukt dat moeilijk...deksel erop? Of eraf?...help!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan zou je de pan wat ik meestal doe,met dit weer gewoon buiten kunnen zetten als dat mogelijk is,als het buiten te warm is in de gootsteenbak met koud water erin,of de soep,in een paar pannetjes verdelen.

Wat zonde ,ik doe meestal de deksel er half op ,en dan rustig laten afkoelen.Het kan zijn dat er een ingredient in zit die niet meer goed was.Heb je er ook tauge in gedaan ?Ik heb wel eens gehad dat de tauge niet meer vers leek te zijn en ik dacht dat het geen kwaad kon,heel mijn pan soep was aan het gisten.Tauge moet vers zijn.Als het slap is krijg je een versnelt gistingsproces.Ik hoop dat je weer een nieuwe pan kan maken .

snel terugkoelen kan op verschillende manieren. Oké pan van 7 liter is lastig. Heb je een grote emmer of bad daarin in zetten met koud water en evt ijs... Wel af en toe roeren en zo koelen. In ieder geval wil dat wel met kleinere pannen. Zelf doe ik 't in de gootsteen. Zonde is 't wel

Heeft het soms geonweerd toen je soep stond af te koelen? Als het vlees vers was kan het niet binnen een dag zuur worden. Bouillon trekken van mergpijp,poulet etc. moet je zelfs van te voren doen, zodat je het vet eraf kunt scheppen als hij afgekoeld is. Het kan zijn dat er `s nachts onweer in de lucht zat, dan bederft hij meteen.

Laat voedsel of soep nooit buiten de koelkast staan. Als je het de volgende dag wilt gebruiken, koel het zo snel mogelijk af. Zonder deksel in koud water koelen, en regelmatig roeren zodat een snelle koudeverdeling volgt. Laten overnachten in de koelkast, of indien de omgevings temperatuur buiten de koelkast niet meer dan 5 graden bedraagt, kan het buiten de kast staan. Dat sprookje over onweer kun je beter vergeten, want dat is totale onzin.

Vooral belangrijk: afdekken met een schone theedoek en een elastiek eromheen. Nooit deksel erop laten. Als het onweert wordt jouw soep gegarendeerd zuur. Als de soep afgekoeld is, kan je hem in de koelkast doen, maar ook dat is geen echte oplossing. Weer opkoken moet je ook niet doen: scheppen uitnemen is ok

Het zou kunnen dat het aan de kip heeft gelegen, dat hij niet meer goed was. Ik weet ook niet of je het ei er al in had gedaan, die kan ook de verzuring hebben gegeven. Als ik soto maak, maak ik eerst de bouillon met kip,en alle kruiden en de aardappel. Dan haal ik de kip en de aardappels eruit, de kip pluis ik en bak hem in wat olie in een koekenpan. De aardappel snij ik in blokjes en de eieren snij ik in twee of vieren, dit bewaar ik even. De kip gaat weer terug in de bouillon. Leg vervolgens taugé, longton rijst, ei, en selderij op het bord en schenk daar de soep op. Dan heb je alleen de bouillon en kun je de andere ingrediënten telkens vers op je bord doen.

Misschien heb je van de bouillon geproefd en de lepel erin teruggedaan? Geheid dat het misgaat, dat komt door de enzymen in speeksel Advies zoals hier al gegeven: snel koelen in de koude buitenlucht of koud voetbad onder regelmatig roeren Daarna in de koelkast, niet langer dan 2 dagen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100