Wat eten we vandaag?

Ik heb wel weer eens behoefte aan een paar bijzondere, maar toch redelijk simpele recepten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

altijd lekker en snel klaar. Doe er een lekker warm stokbroodje bij mjammie.. :) Maaltijd tomaten groenten soep Voor een grote pan: 500 gr. Grof gesneden groenten naar smaak 1 bakje soja , ligt gekruide roerbakblokjes (ah) 1 of 2 blikjes gehakte tomaten stukjes 1 teen knoflook 1 eetl. Italiaanse kruiden groentebouillon naar hoeveelheid Soja room Peper-zout Doe in een soeppan wat olie en roerbak de soja blokjes een paar min. om Voeg de grof gesneden groenten er bij en roerbak dit ook even mee. Doe de blikjes tomatenstukjes erbij en de groentebouillon Knijp de knoflook er boven uit en doe de Italiaanse kruiden er bij Maak af met peper en zout naar smaak Je kunt er op het laatst nog een scheut soja room door heen doen, maar het hoeft niet. Een heerlijke maaltijdsoep die in een mum klaar is. Lekker met een (volkoren)stokbrood met gezouten roomboter Toegevoegd na 2 minuten: nog een lekkere :P MARROKKAANSE GROENTESCHOTEL 2 – 3 PERS. 2 EETL. OLIE KLEIN BLIKJE TOMATEN PUREE 600 ML GROENTEBOUILLON 1 GROTE UI, IN STUKJES 1 GROENE PAPRIKA, IN STUKJES 100 GR. WORTEL, IN PLAKJES 1 GROTE AARDAPPEL, IN BLOKJES 1 COURGETTE, IN PLAKJES ¼ BLIKJE CAPUCIJNDERS HANDJE ROZIJNEN 25 GR. BLANKE AMANDELEN 1 THL. KOMIJN VERS KORIANDER OF PETERSELIEBLAD MESPUNT CAYENNE PEPER 1 THL. PAPRIKAPOEDER 1 THL. KERRIE ZOUT – PEPER • FRUIT DE UI IN DE OLIE EN VOEG KERRIE, PAPRIKAPOEDER EN DE TOMATENPUREE TOE. • FRUIT DIT EEN MINUUTJE EN DOE ER DAN DE BOUILLON BIJ • BRENG HET GEHEEL AAN DE KOOK • VOEG PAPRIKA, WORTEL EN AARDAPPEL TOE EN KOOK ZACHTJES TOT DE GROENTEN GAAR ZIJN • DOE ER DAN DE COURGETTE, KAPUCIJNDERS, ROZIJNEN EN AMANDELEN BIJ BRENG HET OP SMAAK MET CAYENNEPEPER, KOMIJN ZOT EN PEPER. BESTROOI HET GEHEEL MET KORIANDER OF PETERSELIEBLAD. LEKKER HIERBIJ IS COUSCOUS Toegevoegd na 4 minuten: En de laatste... CURRY MET SPERZIEBONEN 2 PERS. 1 BLIK SPERZIEBONEN 1 UI, GESNIPPERD 1 BLIK TOMATEN BLOKJES VAN 400 GR. 2 TEENTJES KNOFLOOK, UITGEPERST 1,5 EETL. KERRIE 3 EETL. VERSE KORIANDER OF PETERSELIE ZOUT EN PEPER • VERHIT WAT OLIE IN EEN HAPJESPAN EN FRUIT HIERIN DE UI EN KNOFLOOK EEN PAAR MINUTEN • ROER DE KERRIE ERDOOR EN FRUIT DIE EVEN MEE • VOEG DAN DE UITGELEKTE SPERZIEBONEN EN DE TOMATENBLOKJES TOE • LAAT HET GEHEEL GOED HEET WORDEN ONDER VOORZICHTIG ROEREN • BRENG OP SMAAK MET ZOUT EN PEPER STROOI ER DE KORIANDER OF PETERSELIE OVER SERVEER HIER ZILVERVLIES RIJST BIJ

Probeer wat ik gisteravond heb gegeten: Twee bruine broodjes, daartussen een Spinazie Burger van de AH (echt lekker), en mayonaise. Eroverheen doperwtjes en smullen maar. Heel bijzonder, en lekker simpel. Ook nog eens lekker en gezond (maar dat hangt wel het soort brood dat je gebruikt, en de soort mayo).

via onderstaande link kun je op allerlei manieren naar recepten zoeken. En omdat de site van AH is, kun je daar ook de spullen vinden. Als ik het even niet weet, zoek ik altijd op die site.

Bronnen:
http://www.ah.nl/recepten

Macroni Ham/Kaas Macroni koken 400 gram Ovenschaal boteren, paneermeel op bodem en rand, bedekken met plakjes kaas, Laag macroni erop, 100 gram hamblokjes 50 gram kaasblokjes laag macroni erop 100 gram hamblokjes en 50 gram kaasblokjes laatste beetje macroni vervolgens weer plakjes kaas, paneermeel en voor een mooi bruin korstje een paar klontjes boter. vervolgens 15 tot 20 minuten in de oven. Eet smakelijk

kijk eens op www.letscookit.tv daar staan gerechten op die heel simpel maar erg lekker zijn

Omdat ik geen idee hebt waar je wel en niet van houdt, adviseer ik je om eens een kijkje te nemen op deze site. Het kan bijna niet anders of je komt wel een paar recepten tegen die je aanspreken.

Bronnen:
http://www.simpelkoken.nl/

gestoomde blokjes pompoen met geroerbakte wilde spinazie en tempeh in soja saus.

foe yong hai van conimex, net zoiets als een boeren omelet.

Snel, makkelijk, gezond en energie-rijk. Broccoli met hamblokjes en tagliatelle. Hamblokjes aanbakken Broccoli-roosjes koken Tagliatelle bijtgaar koken Door elkaar mengen en op je bord scheppen. Lente-ui knoflook (of een andere) saus aanmaken en er overheen gieten. Lekker!

Snelle Boeuff voor 2 personen. Ingrediënten: ca. 300 gr. rundvlees reepjes, 100 gr. spekblokjes (niet noodzakelijk) 1/2 doosje champignons, 1 pakje jachtsaus, culinaire room, 1 kopje rode wijn, peper en zout, teentje knoflook, 1 kruidnagel, laurierblaadje, olijfolie, scheutje madera (niet noodzakelijk) Bereiding: Marinade maken van: Wijn, 1 eetl. olijfolie, knoflook, vers gemalen peper en zout, kruidnagel, laurierblaadje. Hier het vlees en spekblokjes in leggen en omscheppen, minimaal 1/2 uur laten intrekken.Indien je meer tijd hebt mag het ook enige uren! Wok op het vuur 2 eetl. olijfolie erin en heet laten worden. Vlees uit de marinade halen en even uit laten lekken. Dan in de wok lekker braden ( ca. 15 min.) nu de champignons toevoegen, en nog een paar maal op laag vuur doorscheppen. Jachtsaus maken en hieraan eventueel een scheutje madera en wat room toevoegen. Dit aan de inhoud van de wok toevoegen. KLAAR. Lekker met stokbrood. Of In de wok 1/2 pak gekookte macaroni toevoegen en doorscheppen. Sla erbij serveren.

Ik heb meerdere recepten die handig en prettig zijn met dit warme weer klaar te maken Veel Succes en Eet smakelijk !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100