Is er verschil in pimentkorrels of pimentpoeder in gerechten, en wat is evt een alternatief?

Ik maak graag ovenschotels en eenpansgerechten, maar het is mij al een paar keer opgevallen dat ik bij gerechten waar je pimentkorrels in moet doen na het eten altijd erg misselijk wordt en soms zelfs moet overgeven.

Nu wil ik vanavond een gerecht maken waar 1/4 theelepel pimentpoeder in moet. Het liefst liet ik het er uit, maar het zal wel niet voor niets in het recept staan. Is er verschil tussen pimentkorrels met een gerecht mee laten trekken, of het gebruik van pimentpoeder?

En wat zou evt een alternatief zijn hiervoor?

Toegevoegd na 6 minuten:
Misschien beter even het recept erbij plaatsen, dus voor vervanging van pimentpoeder.

Recept Worst & Varkensvleesschotel:

2 el zonnebloemolie
25 gr boter
450 gr varkensfilet of - lende
1 ui
1 rode, 1 oranje paprika
115 gr champgnons
langkorrelrijst
4.25 dl runderbouillon
225 gr rookworst
1/4 tl Pimentpoeder
zout, peper
bladpeterselie (maar is voor garnering)

Weet jij het antwoord?

/2500

Kruidnagel is een goede vervanger. Geheel weglaten is ook geen probleem. Braken na het eten duid op voedselinfectie of vergiftiging. Zorg ervoor dat je met name dierlijke producten verhit tot boven de 75*c.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100