Wat is een goed alternatief voor (varkens)spekjes en hamblokjes?

Ik vind het zo stinken, hè, die berenlucht, als ik varkensvlees bak.
Ik bedoel de lucht die vrijkomt wanneer je vlees bakt van ongecastreerde mannetjesvarkens.
Ze zeggen dat je het niet proeft, nou, ik proef het wel degelijk!
Ik wil dit dus niet meer gebruiken, in vrijwel ieder bakje spekjes of hamblokjes zit deze lucht.
Wat is hier een goed alternatief voor?
Stamppot met spekjes wordt stamppot met ....
Macaroni met hamblokjes wordt macaroni met ....
Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gerookte ham Gerookte kipreepjes Vegeratische "kip" reepjes. Stukjes runderrookworst. Een hamlapje in stukjes snijden, lekker kruiden en dan eerst bakken. Nog een idee: stukjes oude kaas en / of gezouten cashewnoten.

Gebruik dan in dobbelsteentjes gesneden runderlap met wat zout.

Je kan ook eens proberen wat (kastanje)champignons of bospaddestoelen er doorheen te doen in plaats van vlees. Macaroni met Smac van Unox kan ook lekker zijn.

Stukjes varkensworst

Wat dacht je van de vegetarische alternatieven: hamblokjes http://217.119.231.167/~vivera/vivera.com/index.php?hoofd_id=3&id=3&product_id=45 spekreepjes http://www.tivall.nl/product.asp?id=82 Toegevoegd na 7 minuten: En kijk ook eens bij de vegetarische slager... http://www.devegetarischeslager.nl/

Berenlucht als je varkensvlees bakt ?? Welnee; die geur (en dat is geen berengeur, maar ik weet wat je bedoeld) ontstat door het invriezen van vlees. En JA, vlees uit de spuermarkt is altijd ingevroren geweest (om het te kunnen snijden / zagen), dus daar zit meestal 'dat luchtje'aan. Ik ben hier in huis de enige die het ruikt én proeft. Maar....aan spek- of hamblokjes (in de regel een gerookt product) heb ik het eerlijk is eerlijk nooit geroken. Maar er is wel een uitstekend alternatief, dat ik voornamelijk gebruik als ik weer eens mager wil koken : kleine blokjes rauwe gedroogde ham (zoals parma, maar merkloos is uitstekend) - tenzij je dat ook vind stinken natuurlijk. Dan is in snippers gesneden rookvlees (rund) een uitstekend alternatief voor in de stamppot. Daarvoor kun je gewoon plakjes vleeswaar in blokjes snijden. Macaroni doet het - behavel met gehakt of kip - natuurlijk ook uitstekend met blokjes (runder)rookworst of smac / boterhamworst.

Er bestaat ook een "ham" die gebruikt wordt door islamitische bakkers op een pizza, deze is gemaakt van kalkoen.

Bronnen:
http://www.anur.nl/newsitem.php?id=10

Corned beef

ik zou het eens biologisch proberen, vooral met varkensvlees is er een groot smaakverschil tussen bio en niet bio.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100