ik heb eieren met vervaldatum 31 oktober , kan ik deze vandaag nog gebruiken voor consumptie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou het niet riskeren, dan zijn ze toch een week over datum. Zo duur zijn eieren niet, koop gewoon nieuwe.

gooi ze even in een pannetje water. blijven ze drijven, dan zou ik ze weggooien. zinken ze min of meer, dan zou ik het er wel op wagen.

dat kan je zien als je de eieren in een pan met water doet. als de eieren gewoon naar de bodem zakken, kun je ze gewoon eten, als ze blijven drijven, kan je ze niet meer eten.

Ik krijg eieren zelden op voor de houdbaarheidsdatum en eet ze een of twee weken na datum gerust nog op, nooit ziek van geweest. Maar dat biedt natuurlijk geen garantie! Wel met gezond verstand: eerst ruiken, kijken hoe de inhoud eruit ziet (alles nog 'heel') en altijd goed verhitten. Ik denk dat houdbaarheidsdata in Nederland behoorlijk streng zijn. Toegevoegd na 45 seconden: (en de truc met het water, maar die was al genoemd) Toegevoegd na 1 dag: P.S. 't eitje met u.h.d. 24-10 is er goed ingebleven...

Die eieren zijn nog goed, 100% zeker weten. Op de doos van de eieren die je in de supermarkt koopt staat een THT (tenminste houdbaar tot) datum. Deze datum is 28 dagen later dan de dag dat de eieren gelegd zijn. Als de na 28 dagen nog te eten zijn, zijn ze na 35 dagen ook nog goed.

breek de schaal open en als de inhoud stinkt, dan moet je dat ei weg gooien. stinkt het niet dan kun je het gerust bakken en op eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100