Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Soepkip bevat veel vet. Zet daarom de kip in een braadslee in een hete oven, tot hij bruin is. Dan is het vet is gesmolten, dat kan je zeven en in de koelkast in een afgesloten potje bewaren. Het kan gebruikt worden om andere gerechten mee te braden. Het vlees van de soepkip wordt het lekkerst als je het nu verder gaar kookt. In een Römertopf is dan misschien een handige methode, beetje water erbij en dan ongeveer anderhalf uur op 220% laten sudderen.

Toegevoegd na 3 uur:
% = ° C.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
flyingcrow
12 jaar geleden
Goede tip,bedankt!

Andere antwoorden (4)

Ja hoor, vroeger deden we dat gewoon. Hij heeft iets meer suddertijd nodig.
Af en toe de ovenbak naar voren trekken en de kip overgieten met de jus/het vet in de bak.

In het kookboek staan de juiste tijden en zo, dan neem je gewoon iets meer tijd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Nee, zou het niet doen. Een soepkip is veel taaier en van mindere kwaliteit dan andere kip. Daarom gaat ie ook in de soep.
Dus, gewoon niet doen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik stoof soepkip altijd in een pan. Aanbakken in boter, water erbij, bouillonblokje, deksel erop, uurtje laten stoven en je hebt een heerlijk mals kippetje!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
langzaam laten garen op lage temperatuur (la-la-koken) van ongeveer 70-80 gr. duurt heel lang, hoelang hangt af van het gewicht van de kip, maar hou rekening met 7 - 10 uur. zoek eens een recept op van slow cooking. succes!
(Lees meer...)
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding