Welke temperatuur bij bakken?

Voor mijn cakes moet ik oven op 170C zetten, 20 minuten. Nu geeft mijn combi-magnetron alleen de mogelijkheid tot 180C of 160C. Wat kan ik het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou 160C aanhouden, want anders wordt je cake misschien te donker. Met een satéstokje of een breinaald kan je na ong. 20 min ( de voorgeschreven baktijd) even controleren, of je cake gaar is. Als je stokje er nog 'plakkerig' uitkomt, moet hij nog 5 á 10 minuten in de oven. Lekker - eigengebakken cake : yum....

je kunt 180 proberen en de tijd iets inkorten

Hangt af van je oven. Bakt hij ze makkelijk bruin, dan 160. Mijn oven bakt niet snel aan, dus zet ik hem wat makkelijker net iets hoger. Vaak wordt het mooier als je rustig aan doet, maar vaak vinden mensen het krokantere korstje ook erg lekker, zolang het maar niet te bruin If zwart wordt. Succes!

160 beginnen en voor het kleurtje laatste 10 min desgewenst wat hoger zetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100