Zalm en makreel kunnen met alle groenten gegeten worden. Voor andere niet zo vette vissoorten geldt dat zij al van zichzelf veel nitraat bevatten. Nitraat is niet schadelijk, maar het verwarmen zorgt voor nitriet en dit is dus niet zo goed om er veel van te eten.
Over het algemeen zijn de groene bladgroenten ook nitraatrijk en in combi met vis ontstaan nitrosmines en dit zijn wel schadelijke stoffen. Daarom worden ook vaak worteltjes als groente gegeten, zij bevatten geen nitraat.
Nitraatarme groenten zijn;
asperges, aubergine, bloemkool, boerenkool, broccoli, courgette , doperwten, knolselderij, komkommer, paprika, prei, rode kool, savooiekool, schorseneren,snijbonen,
sperziebonen, spruiten, tomaten, tuinbonen, uien, witlof,
witte kool en wortelen.
Het kan geen kwaad om 1 keer in de week vis met nitraatrijke groenten te eten, maar beperk het dus.
Toegevoegd na 2 minuten:
Wortelen zijn nitraatarm, ze bevatten dus wel iets nitraat maar dat is te verwaarlozen. Ze zijn dus niet nitraatvrij.
- Bronnen:
-
http://www.visrecepten.nl/kopen_en_bereide...