welke groente kunnen er bij vis?

ik wil graag wat meer vis gaan eten maar welke groenten passen er hier bij i.p.v peentjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zalm en makreel kunnen met alle groenten gegeten worden. Voor andere niet zo vette vissoorten geldt dat zij al van zichzelf veel nitraat bevatten. Nitraat is niet schadelijk, maar het verwarmen zorgt voor nitriet en dit is dus niet zo goed om er veel van te eten. Over het algemeen zijn de groene bladgroenten ook nitraatrijk en in combi met vis ontstaan nitrosmines en dit zijn wel schadelijke stoffen. Daarom worden ook vaak worteltjes als groente gegeten, zij bevatten geen nitraat. Nitraatarme groenten zijn; asperges, aubergine, bloemkool, boerenkool, broccoli, courgette , doperwten, knolselderij, komkommer, paprika, prei, rode kool, savooiekool, schorseneren,snijbonen, sperziebonen, spruiten, tomaten, tuinbonen, uien, witlof, witte kool en wortelen. Het kan geen kwaad om 1 keer in de week vis met nitraatrijke groenten te eten, maar beperk het dus. Toegevoegd na 2 minuten: Wortelen zijn nitraatarm, ze bevatten dus wel iets nitraat maar dat is te verwaarlozen. Ze zijn dus niet nitraatvrij.

Bronnen:
http://www.visrecepten.nl/kopen_en_bereide...

Alle groenten.

Alle zoet smakende groenten: ui, prei, rode bieten, venkel, knol- en bleekselderij, alle koolsoorten.

Inderdaad alle groente kunnen bij vis. Echt lekker is een gebakken visje met sla of een gestoofd visje met spinazie. Ook heel lekker is vis uit de oven met tomaatjes uit de oven.

Ik heb wel eens hutspot (peen en ui) gegeten met vis (gegrillde kabeljauw). En dat klinkt minder aantrekkelijk dan het is, want het was super. En ik weet dat daar peen in gaat, maar verwerkt in hutspot is het een heel andere structuur.

asperges, roerbakgroenten doperwten, spinazie, met pasta en vis is lekker

Broccoli, erwten en wortelen, spinazie, bloemkool en prei.

peentjes krijgen ze nooit weg joh!! ik geef ze weleens een stukje sla, of een blaadje spinazie. OOPS, verkeerde afdeling. je kan het eten met wat je lekker vindt. het verhaal ging en gaat nog steeds dat combineren van vis en spinazie slecht is, maar bewijzen dat het slecht is zijn er niet gevonden. er is dus geen aanleiding om de spinazie bij de vis uit de buurt te houden of andersom. (stukje wiki) Nitrieten kunnen onder bepaalde voorwaarden (aanwezigheid van bepaalde eiwitten uit vis-, schaal- en schelpdieren) worden omgezet in nitrosaminen, die bij proefdieren kanker kunnen veroorzaken. Vitamine C, dat vaak veel in nitraatrijke groenten voorkomt, remt de vorming van nitrosaminen doordat het met nitriet kan reageren. Het Voedingscentrum adviseert nitraatrijke groente niet met vis, schaal- of schelpdieren te combineren. Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat de vorming van nitrosamines niet zo hoog is als werd verondersteld en dat er geen gezondheidsrisico is ten gevolge van de consumptie van nitraatrijke groenten in combinatie met vis. Ook epidemiologisch (onderzoek onder de bevolking) is geen bewijs voor het ontstaan van kanker door deze combinatie aangetoond.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nitriet

Eigenlijk kunnen alle groenten wel bij vis, maar wat ik lekker vind zijn plakjes wortel met wat ui. Ook prei is lekker.

Al naar gelang de vissoort kun je verschillende groenten gebruiken, gebruik bij zachte vissmaken ( kabeljauw) zachte groentesmaken zoals worteltjes en wit van prei, eventueel met een zacht roomsausje. Bij forse vissmaken gebruik je groen van prei , kervel of bladselder .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100