Hoe maak je gekarameliseerde appel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door een appel te dopen in vloeibare karamel. Toegevoegd na 1 minuut: Verwarm de zakjes chocoglazuur eerst in warm water (zie ook beschrijving op zakje). Knip de zakjes open en doe de chocoglazuur in een bakje en zet dat bakje in een grotere pan met warm water. Was de appels en prik in iedere appel een eetstokje. Doop de appel omgekeerd in de chocolade. Haal de appel eruit en draai een beetje rond en strooi er wat versiersels op. Deze traktatie is snel klaar en het is GEEN GEKNOEI met de chocoglazuur! 3 Zakjes Chocoglazuur was ruim voldoende voor 25 appels. -------------------------- Verander chocoglazuur in karamelglazuur :)

2 appels 1 mespuntje merg van vanillestokje roomboter 4 el. basterdsuiker 4 el. calvados - va­nillestokje openmaken, het merg eruit en in een beetje warm water wellen. - appels in plakken snijden. Boter in een koekenpan verwarmen en de appel om en om bak­ken. - suiker toevoegen, de pan goed schudden en de plakken appel lichtjes karamelliseren. Later vanille en calvados erbij doen.

Je kunt heel gemakkelijk zelf caramel maken. Er zijn 2 soorten caramel: Zachte, lichte, beetje fudge-achtige caramel, en heldere, gouden caramel. (deze is heel makkelijk!) De eerste maak je als volgt: 250 gram kristalsuiker 50 gram boter 100 ml gecondenseerde melk -Zet een bakje met ijswater klaar. -Stop de helft van de suiker in een pan, verdeel evenredig over de bodem. Zet op een klein pitje en laat de suiker zachtjes smelten. Let erop dat je niet roert, anders krijg je suikerkristallen. Het smelten duurt een paar minuten. Beweeg de pan in een ronddraaiende beweging om alle suiker te laten smelten. -Stop ondertussen de rest van de suiker, de boter en de gecondenseerde melk in een andere pan. Breng zachtjes aan de kook en laat een druppel in het ijswater vallen. Als dat vorm houdt (5 – 10 minuten) is de fudge klaar. -Zorg dat de karamel en de fudge allebei even heet zijn (als ze allebei koken). Giet dan de karamel bij de fudge terwijl je roert met een houten lepel. Wij hebben dit met z’n tweeën gedaan zodat iemand kon roeren terwijl de karamel werd toegevoegd. -Zet het vuur uit. Klop met een garde totdat je een dik, romig mengsel krijgt. Heldere caramel krijg je zo: Water en suiker verwarmen op middelhoog vuur (verhouding maakt niet echt uit). Steeds als het water verdampt is, voeg je weer nieuw toe, en dan goed roeren. Haal de pan van het vuur als het licht gekleurd is. (PAS OP: DE CARAMEL IS DAN HEEL HEET!!). Doop een schone (geschilde) appel in één van de 2 soorten caramel en je hebt een gecarameliseerde appel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100