waarom doet men altijd appelen of iets zoet bij rode kool?

Zou dat niet smaken als je dat gewoon met zout en peper zou koken en dan slagroom erbij ofzo, rauw is dat best lekker onder een slaatje.

Toegevoegd na 6 uur:
lees aub de vraag, ik vraag geen recepten voor zoete rode kool

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat maakt rode kool rood. Anthocyanen. Dat is een groep stoffen die rood ogen. Ze zitten in veel planten, bloemen en zaden, maar de anthocyanen zijn niet altijd rood. Dat kun je zien als je een rode kool kookt in water dan kleurt de kool blauw. Dat komt door de dat de zuurtegraad afneemt. Wat moet je nu doen als je voor je gerecht een mooie rode kool wilt hebben. Daarvoor bestaat een trucje. Voeg tijdens het koken iets zuurs toe, het sap van een citroen, azijn of een appel. Niet voor niets is appel met rode kool een veel voorkomende combinatie. Toegevoegd na 1 minuut: http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/13398-de-geheimen-van-kool.html

Rode kool is gewoon lekkerder als er iets zoet doorheen gaat. Maar het kan ook prima met zoete rozijnen, honing of suiker.

Ik heb altijd begrepen dat het juist om het zurige van de appel gaat, dat de smaak van de rode kool wat opfrist. Maar probeer gewoon je eigen recept eens uit, wie weet hoe lekker het is!

Er is denk ik vroeger een kok geweest die er een appeltje door heeft gedaan, en dat smaakte zo lekker dat het nu heel normaal is. Zo ontstaan er wel meer combinaties.

Dat heeft te maken met de zuurtegraad. Bij een bepaalde pH vindt een verkleuring plaats. Bekend is de verkleuring van rode kool. Aan recepten met rode kool wordt vaak wat zure appel, citroen en/of azijn toegevoegd om te voorkomen dat het verkleurt bij het koken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/PH

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100