Wat is een lekker bijgerecht bij beef rendang?

Behalve rijst.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als bijgerecht voor Indonesische gerechten gebruik ik vaak Zoetzure komkommer of een Indische groente-vruchtensalade. De recepten: Zoetzure komkommer - 1 middelgrote komkommer - 1 eetlepel wijnazijn - 1 eetlepel bruine basterd suiker - 1 mespunt sambal oelek - zout De gewassen komkommer in de lengte schillen, zodat er 1 centimeter brede witte en groene strepen ontstaan. De komkommer in dunne plakjes schaven, met wat zout bestrooien en dit enkele minuten laten intrekken. Suiker, zout en sambal oelek door de azijn roeren en het sausje over de komkommer schenken. Voor het opdienen minimaal 1 uur op een koele plaats laten staan, zodat het goed kan intrekken. Indische groente-vruchtensalade: - 1 komkommer - 2 zachtzure appels - 1 peer - 200 gram worteltjes - 1 doosje aalbessen (indien verkrijgbaar) - 3 eetlepels pindakaas - sap van een 1/2 citroen - 4 eetlepels vloeibare honing - 2 theelepels sambal oelek Maak een sausje door de pindakaas los te roeren met het citroensap en de honing. Roer er de sambal door. Schil de komkommer en snijd deze in plakjes. Was de worteltjes en snijd ze in reepjes. Schil de appelen en de peer en snijd deze in kleine blokjes. Ris de aalbessen en was ze. Meng de groenten en vruchten goed door elkaar en giet er dan het sausje over. Schep alles goed om en laat de salade in de koelkast minimaal een uurtje trekken, zodat alle smaken zich goed kunnen mengen. Schep de salade voor het serveren nog eens om. Eet smakelijk!

Atjar tjampoer. En boontjes met kokos.

Sajoer lodeh of goreng boontjes

Ik eet het altijd met gekruide sperziebonen/peultjes/kouseband. Gewoon kruiden met wat je lekker lijkt, een uitje en een beetje Sambal Badjak

Gado-Gado Gebakken banaan Seroendeng Sambal KomKommer Pindasaus Kroeproek Atjar Gecurriede roerbak spitskool

Spruiten. Nee niet lachen, echt. Maar dan iets andere bereiding dan standaard. Spruiten eventjes kort koken, en in het water 2 eetlepels suiker doen. Na 2 minuutjes koken afgieten, dan de spruiten doorsnijden, olie in een wok of braadpan, stukjes ui (halve ui) even fruiten, dan een scheut Ketjap in de pan doen en de spruiten even wokken. Werkelijk heerlijk en je zet eens wat anders op tafel dan de standaard bijgerechten.

rijst vervangen door nasi kuning (=gele rijst) als bijgerechten: sambal goreng telor sambal goreng kecap tahu frikadel jagung krupuk sambal boontjes Atjar tjampoer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100