Waar kun je ouwel kopen?

We willen thuis kokosmakronen gaan bakken. Hiervoor hebben we ouwel nodig. We zijn al bij supermarkten en banketbakkers geweest, maar nergens verkopen ze ouwel. Wie kan me vertellen waar ik dit wel kan kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de hanos, maar daar moet je een pasje voor hebben. Je kunt bij Primus proberen: http://www.primusouwel.nl/ maar ik weet niet of die aan consumenten leveren. Diverse duitse webshops verkopen het in ieder geval wel, zie bijvoorbeeld http://www.querfood.de/advanced_search_result.php?XTCsid=07166eab677731ff22109daa412e006c&keywords=oblaten&x=0&y=0

Bij ouderwetse snoepwinkeltjes..die zijn op internet ook te vinden en bij molens waar ook bakkersbenodigheden worden verkocht..

Van die grote supermarkten in Duitsland hebben het wel! Ik mis het tegenwoordig ook in NL Dus als je daar niet al te ver vandaan woont, is het beslist de moeite daar eens per jaar een voorraadje te halen. Ze hebben daar sowieso meer/andere producten om te bakken. In NL hebben ze hooguit nog van die kleine rondjes, al zou ik nu ook geen winkel meer weten, want kan ze ook niet meer vinden. Maar in Duitsland hebben ze ook nog wel grotere velletjes, bijv. voor als je een springvorm kokoskoek wilt maken. Toegevoegd na 59 minuten: en vraag dan naar Oblate.

Ik moest eerst even kijken wat ouwel was maar dat was dus wat ik al dacht dat papier wat eronder zit. Daardoor kwam ik de volgende link tegen, zie bron. Bij ons in de supermarkt verkopen ze het trouwens wel als snoeppapier maar dat is wel gekleurd.

Bronnen:
http://www.cakeprint.nl/index.php?main_pag...

inderdaad ook bij de supermarkt of snoepwinkel. In de supermarkt zitten ze in een pakketje met roze, witte en gele blaadjes. Je kan het vast ook wel ergens online bestellen.

In een snoepwinkel, of snoepkraam op de markt, ook wel bekend als eetpapier, snoeppapier.

Ouwel, ook wel eetpapier genoemd, kun je kopen bij Jamin. Het zit in een zakje met 3 kleuren (wit, rose en lichtgeel). Er zitten ongeveer 15 velletjes per kleur in. Dit kost € 1,80. Ook heeft bij ons C 1000 en Jumbo dit eetpapier in het assotiment.

Primus ouwel heeft een nieuwe webshop geopend onder de naam: primus.direct. Op https://primus.direct kun je nu (ook consumenten) ouwels kopen.

Bronnen:
https://primus.direct

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100