te veel sambal wat nu?

ik heb te veel sambal in een gerecht gedaan ,dus te heet ,kan ik hier nog iets aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt wat koffiemelk/room toevoegen, een tonnetje is al genoeg, dat haalt de scherpte uit je gerecht.

als je meer andere ingrediënten erbij gooit dan zit er in verhouding gezien minder sambal in.. Stel je had eerst 200 gram spaghetti en daar heb je per ongelijk 50 gram sambal bij gedaan. dan kan je er extra spaghetti bij doen waardoor er nog steeds die zelfde hoeveelheid sambal in zit :). dan zit er in verhouding minder sambal in.

Je kan eventueel suiker toevoegen. Suiker haalt de scherpte van sambal af.

Door het gebruik van koriander (Coriandrum sativum) ketoembar. De bladeren verzachten de scherpte van peper. Met dank aan ruth. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.goeievraag.nl/vraag/pittig-eten-pepertje-milder-nasi.10401

Bronnen:
http://www.rudolfdewit.com/indokruiden.html

Laiperd je bent me net voor, suiker toevoegen. Alleen hoort dat soms echt niet in het gerecht. Als je van ALLE ingredienten behalve sambal meer toevoegt krijg je het beste resultaat. Je kunt ook niets aan het gerecht doen en een glaasje koud bier (of iets anders) naast je bord zetten en gewoon van het eten genieten hihi... (maar ik ben dan ook een sambal-liefhebber!)

gewoon wat suiker toevoegen maar je kan natuurlijk ook aardappels toevoegen mee laten koken en dan verwijderen haalt ook het zout eruit dit scheelt ook in de hitte want zout is een smaakmaker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100