Ik zoek een Recept voor rasechte sizilianse Spaghetti met vispasta?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pasta con le sarde, een typisch Siciliaans pastagerecht met ansjovis, verse sardines, wilde venkel, pijnboompitten, krenten en saffraan. 1 envelopje saffraan 3 eetlepels pijnboompitten 1 kleine venkelknol 1 kleine ui 1 grote teen knoflook 2 ansjovisfilets uit blik 1 dl (Siciliaanse) olijfolie 1 theelepel venkelzaad 1-11/2 eetlepel tomatenpuree 1 dl droge witte wijn 3 eetlepels krenten zout, versgemalen peper, cayennepeper 300 gr verse, gefileerde sardines 400 gr stevige pasta (bucatini of penne) Week de saffraan in enkele lepels warm water. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Snijd de venkel in kleine stokjes en pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de ansjovis af en snijd de filets in stukjes. Verhit 4 eetlepels olie en fruit de ui en de knoflook met het venkelzaad ± 5 minuten zonder te kleuren. Bak de venkel even mee. Voeg de ansjovis toe en laat die al roerend enigszins uit elkaar vallen. Voeg de tomatenpuree, de wijn, de krenten, de saffraan, wat zout, peper en cayennepeper toe en stoof alles rustig door tot een mooie saus ontstaat. Voeg zo nodig iets meer tomatenpuree toe. Verhit een paar lepels olie, bak de sardines snel bruin en bestrooi ze met wat zout. Kook de pasta in ruim gezouten water net gaar. Warm de sardines en de pijnboompitten even in de saus. Meng de pasta met de helft van de saus, geef de rest erbij. Soms wordt dit gerecht opgediend met een mengsel van warm krokant gebakken broodkruim met wat knoflook, peterselie en cayennepeper.

Bronnen:
http://www.mijnlekkersterecepten.nl/wereld...

Recept Siciliaanse spaghetti Boodschappenlijst Bereidingstijd: 20-30 minuten Keuken: Italiaanse keuken Smaak: Hartig Techniek: Bakken Soort gerecht: Ovenschotel Ingrediënten voor 4 personen =350 gr.spaghetti,zout en zwarte peper,= 1 kg rijpe romatomaten,=2 sjalotjes, =2 knoflookteentjes, =3 el olijfolie,=1 handje basilicum. Bereidingswijze 1.Kook de spaghetti beet- gaar volgens de aan- wijzing op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.Snijd intussen de tomaten klein.Pel de sjalotjes en snijd ze nin partjes.Pel de knoflook- teentjes en snijd ze in kleine blokjes. 2.Verhit de olie in een pan of wok.Bak daarin de sjalotjes en knoflook in ca.5 min.glazig. Voeg de kleingesneden tomaten toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur dan lager en verwearm de tomaten nog ca 2 minuten. 3.Schep tot slot de uitge- lekte spaghetti door het mengsel in de pan of wok.Breng krachtig op smaak met zout en peper Scheur de basilicum- blaadjes klein en strooi over de pasta. Serveer de pasta zo snel mogelijk. Serveer hierbij een ge- mengde salade met een kruidenvinaigrette. Serveertips Schenk er een rode wijn bij. Toegevoegd na 1 minuut: recept van www.smulweb.nl

koop het boek 'de zilveren lepel' echt n aanrader voor echte italiaanse recepten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100