Kan ik ook een kaasplank als DESSERT eten?

-

Toegevoegd na 11 minuten:
Zonder de plank, als DESSERT.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, dat is een goed dessert Vooral in Frankrijk heel gewoon, maar hier zie je het ook wel.met een glaasje port erbij(als je alcohol drinkt tenminste Toegevoegd na 1 minuut: hierbij voorbeeldjes van verschillende combinaties

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/zoeken/?query=kaaspl...

Ik ben zelfs dit als dessert in verschillende restaurants tegen gekomen. Doe gewoon wat lekker is. Eet smakelijk.

Tuurlijk. Dit wordt zelfs vaak gedaan en staat in goede restaurants ook op de dessertkaart. Lekker met een portje. Je moet verschillende kazen gebruiken, hard en zacht. Bij het eten is t belangrijk dat je begint bij de mildste kaas en opbouwt naar de pittigste (ook leuk om het in die volgorde neer te leggen). Vijgencompote erbij is ook heerlijk. Vind t zelf altijd wel een heftig dessert en kies dan altijd een licht voor-en hoofdgerecht (bv. vis) of ik neem geen voorgerecht. Eetze!

je bedoelt natuurlijk de kaas. oorspronkelijk is de 'kaasplank' daar ook voor, als dessert met een crackertje of toastje van alle smaken kaas een beetje proeven. als laatste gerecht van een diner met een voorgerecht, soep, hoofdgerecht en een zoet toetje, gevolgd door een dessert, dát is de bedoeling van de kaasplank. en hierna drink je nog een lekker kopje koffie (of espresso). Toegevoegd na 4 minuten: correctie: ...gevolgd door een dessert... moet zijn : ...gevolgd door *het 2e dessert: de kaasplank*...

Ja, dat kan, dat is zelfs een typisch frans dessert! Met wat honing, verschillende noten en rozijnen is het direct al een stuk "desserterig" door het zoet. Zachte brie, milde blauwe kaus en geitenkaas doen het heel goed als dessert. Bie die kazen past honing ook heel goed. Toegevoegd na 2 minuten: Zelf vind ik harde kazen of "teen"kazen (zoals comté) minder geschikt als dessert, maar smaken verschillen uiteraard. Een traditionele kaasplank bestaat uit harde en zachte kazen, met scherpe of milde smaak. Maar wederom: persoonlijk vind ik de iets zachtere en mildere kazen geschikter als dessert.

kaasplankje is een klassiek nagerecht... tip: serveer diverse kaasjes, en doe er honing bij en gebrande nootjes... heerlijk dessert.. aperitief koud voorgerecht soep warm voorgerecht groente gerecht visgerecht kip gerecht spoon tussendoor vlees gerecht wild gerecht kaasplankje warm nagerecht koud nagerecht digestief

Bronnen:
franse keuken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100