Alleen maar groenten is misschien soms wat te dik en te lafjes, maar voor het overgrote deel groenten kan best.
Wat ik doe met één of twee uien, eventueel een teentje knoflook en een kilootje tomaten:
Ui en knoflook langzaam fruiten in wat (olijf)olie. Tomaten halveren. Niet moeilijk doen met ontvellen of iets dergelijks. Dan het vuur hoog zetten en de tomaten meebakken tot ze zacht zijn.
En dan de staafmixer in de pan en de hele boel pureren.
Bouillonblokje erbij en een heel klein beetje water (veel minder dan je nodig denkt te hebben!) om de gewenste dikte te krijgen.
Op smaak brengen met wat versgemalen zwarte peper, een scheutje extra vierge olijfolie, en een scheutje (wijn)azijn.
En presto: een tomatensoep met meer tomaten dan je ooit dacht kwijt te kunnen in één pan soep.
Hetzelfde idee werkt prima voor vele soepen: groenten fruiten/bakken/koken, staafmixer erin, bouillonblokje erbij en aanlengen tot de gewenste dikte. En dan eventueel wat extra smaak toevoegen met wat kruiden of specerijen.
Extra tip: als je een wat meer gebonden/romige soep wilt, hoef je geen room toe te voegen. Kook een aardappel mee in het mengsel en pureer die mee met de staafmixer, en het zetmeel zal je soep binden.