Schep het in een ingevette ovenschaal en dek af met plakken mozzarella of strooi er geraspte kaas overheen. Even in de hete oven (zo'n 180 graden) tot de kaas goudbruin en een beetje gegratineerd is.
Nog een tip voor als je de volgende keer op een andere manier macaroni wilt eten: mac and cheese met broccoli.
Nodig voor 4 personen:
- 500 gram macaroni
- 500 gram broccoli, schoongemaakt en in roosjes
- 250 gram ontbijtspek in plakjes
- 500 mililiter volle melk
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 100 gram geraspte kaas naar smaak
Bereiding:
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoli in wat water met zout beetgaar.
- Bak het ontbijtspek uit, laat het afkoelen en verkruimel het grof.
- Smelt in een (steel)pan met dikke bodem de boter en voeg de bloem toe. Bak deze even mee tot het enigszins kruimelig wordt. Giet er nu onder voortdurend roeren scheut voor scheut de melk bij. Los de helft van de kaas op in de saus en breng deze op smaak met peper en zout.
- Schep de macaroni, de broccoli en het ontbijtspek in een ingevette ovenschaal en dek af met de kaassaus. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
- Zet het ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden tot de kaas goudbruin en enigszins gegratineerd is.