Is het verstandig om aubergine te schillen en te zouten?

Heb 3 grote bij de super gehaald en wil die uiteindelijk in blokjes bakken volgens een recept.

Weet jij het antwoord?

/2500

Welnee, dat is helemaal niet nodig. Met de schil erom blijft de aubergine steviger. En als je tijdens het bakken kruiden toevoegt dan trekken die er uitstekend in, want het is vrij droog vruchtvlees. Zelf vind ik het erg lekker met kerrie en knoflook!

Het kan in ieder geval geen kwaad. Is het verstandig? Als je geen water hebt om de aubergine eerst te wassen wel. Het zal wel wat slapper worden als je het bakt omdat de schil de structuur niet bij elkaar kan houden.

Schillen is niet nodig. Zouten ontrekt het vocht uit de aubergine en maakt het minder bitter. Dat kan je dus wel doen. Naast elkaar op keukenpapier leggen. Zout erop doen. Half uur laten liggen. Daarna met keukenpapier af doen.

Zout ontrekt vocht (in ditzelfde vocht zitten stoffen die de aubergine bitter doen smaken) aan de aubergine en de bittere smaak wordt minder door zout. Schillen afhankelijk waarvoor je het gebruikt. Aubergine goed wassen in lauwwarm water De aubergine kan niet rauw gegeten worden. (De stof solanine kan maag- en darmklachten veroorzaken). Kooktip: aubergine in begneitbeslag dompelen en frituren.

Schillen hoeft echt niet en door de schil behouden ze ok meer hun vorm. Zouten wel, want zout onttrekt vocht en dan worden de blokjes ook niet zo pappig. Je wast de aubergine en snijdt hem in flinke dobbelstenen. Doe ze in een vergiet en bestrooi ze met zout om het overtollige vocht te verdrijven. Laat ze een half uurtje zo liggen en spoel ze dan af. Dep ze daarna goed droog met keukenpapier. Bak ze vervolgens hooguit 5 min. want ze zijn zo gaar. Indien je dus uitjes, kappertjes,tomaten, olijven als tomatensaus erbij wilt maken ( dit moet wel ½ uurtje pruttelen, doe dan de aubergineblokjes nog niet erbij, maar bak ze even apart en neem voldoende olijfolie want aubergine absorbeert behoorlijk. Laat ze dan uitlekken en doe ze dan pas bij de andere pan als de saus al bijna klaar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100